Connect with us

Revistateo.ro

Torturi

RETETA DE PRAJITURI: TORT DE PISCOTURI CU CREMA DE BRANZA SI CAPSUNE

Ce spuneti de un TORT DE PISCOTURI CU CREMA DE BRANZA SI CAPSUNE?

Ingrediente TORT DE PISCOTURI CU CREMA DE BRANZA SI CAPSUNE
un pachet piscoturi (200g)
600g iaurt
200 ml smantana
200 ml frisca
200g ciocolata alba
500g capsune (reteta originala spunea zmeura)
20g gelatina
sirop pentru insiropat piscoturile

MOD DE PREPARARE TORT DE PISCOTURI CU CREMA DE BRANZA SI CAPSUNE
Pentru inceput topiti ciocolata impreuna cu smantana pe baie de aburi dar aveti grija sa nu fiarba.
Lasati ciocolata topita sa se raceasca putin iar intre timp hidratati gelatina conform instructiunilor de pe pachet. Cand aceasta este gata adaugati-o peste ciocolata topita si amestecati bine.
Acoperiti vasul cu folie alimentara si dati la frigider pentru o ora.

Scoateti crema din frigider, indepartati folia si mixati la viteza mica pentru un minut, adaugati iaurtul si mixati pentru inca un minut sau pana ce crema se omogenizeaza.

Taiati capsunele in bucati mici (pastrati cam 100g pentru ornat) adaugati-le peste crema si amestecati bine. Dupa cum va spuneam in ingrediente reteta originala spunea sa folositi zmeura dar cum gusturile sunt foarte impartite in familia mea, si cum aveam doar capsune in casa ne-am hotarat sa le folosim pe acestea. Singurul inconvenient in cazul in care folositi capsune este ca prajitura se taie mai greu, mai ales daca taiati capsunele in bucati mai marisoare cum am facut eu.

Faceti un sirop din: un pahar apa, 2 linguri de zahar, o lingurita esenta vanilie si o lingurita cognac. Puneti toate ingredientele intr-o cratita pe foc mic pana se topeste zaharul, lasati sa se raceasca putin. Tapetati o cratita sau o forma de prajitura rotunda (diamentrul de 21 cm) cu folie alimentara, apoi scufundati piscoturile, unul cate unul in siropul obtinut si asezati-le de jur imprejurul tavii.

Turnati crema in mijlocul piscoturilor (aceasta o sa umple 3/4 din inaltimea piscoturilor) acoperim cu folie alimentara si dam la frigider peste noapte.

Cand ati scos tortul din frigider, ridicati-l din forma cu ajutorul foliei si asezati-l pe un platou. Indepartati folia usor. Mixati frisca si turnati-o peste crema. Ornati cu restul de capsune si gata de servit.
POFTA BUNA!!!

sursa: bucataras.ro

1 Comment

1 Comment

  1. cami

    2014-06-08T11:06:37+03:00 at 2014-06-08T11:06:37+03:00

    si branza unde este ? smantana de care ? frisca banuiesc ca e lichida … in final cred ca iese un tort bun si racoros …

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Torturi

To Top