Deserturi
RETETA de sezon: Strudel cu prune in doua variante
Daca te-ai plictisit de prune ca atare, incearca o reteta delicioasa de strudel. Toata familia va fi incantata!
Ai doua variante de aluat, in functie de ceea ce iti place: o prajitura crocanta sau una moale. Unii spun ca strudelul este strudel doar daca il faci din foietaj sau foi de placinta, care sa se farame cand musti din prajitura, iar altii aleg varianta cu aluat clasic de placinta, impachetat sub forma de rulou. Iti prezentam ambele retete, tu gateste ce iti place mai mult!
CITESTE SI: Cea mai simplă rețetă de dulceață de trandafiri
VARIANTA 1
INGREDIENTE
1 pachet foi de placinta
100 grame de unt
1/2 kilogram de prune
2 linguri de zahar pudra
100 grame de nuca
1 lingurita de scortisoara
CUM SE FACE STRUDELUL
Curata prunele de samburi si presara cu zahar si scortisoara. Lasa-le aproximativ jumatate de ora la frigider.
Topeste untul. Imparte in doua foile de placinta si unge fiecare foaie cu untul topit. Aseaza compozitia de prune peste foile de placinta si pune nucile taiate marunt. Ruleaza sub forma de strudel si coace la 280 de grade, timp de 35 de minute. Serveste-l pudrat cu zahar.
CITESTE SI: Neobisnuit, dar gustos. Prepara pepenele intr-un mod unic
VARIANTA 2
INGREDIENTE
300-400 grame de faina
3 galbenusuri
1 praf de sare
200 grame de smantana
500 grame de prune
200 grame de zahar pudra
CUM SE FACE STRUDELUL
Spala prunele si curata-le de samburi, apoi amesteca-le cu 100 de grame de zahar. Prepara aluatul din faina, 3 galbenusuri, un praf de sare si 200 de grame de smantana. Imparte aluatul in opt parti si pune-le la frigider pentru o ora. Strecoara prunele de zeama. Intinde fiecare parte din aluat si pune fructe peste. Formeaza din fiecare cate un strudel.
Coace timp de 45 de minute la 180 de grade, iar cand s-a rumenit, strudelul este gata. Se serveste pudrat cu zahar.
Care reteta ti-a placut mai mult?
Sursa foto: neniskitchen.wordpress.com