Torturi
Reteta de Tort buturuga
3. Se ruleaza blatul Se asaza o foaie de copt pe masa de lucru. Cand blatul e copt, se scoate din tava pe hartia de copt. Se dezlipeste usor hartia pe care s-a copt in tava, apoi se ruleaza cu grija, cu ajutorul hartiei, care se lasa in interiorul ruloului. Se lasa sa se raceasca.
4. Se intinde crema Se topeste untul cu ciocolata intr-un castron pus intr-o cratita cu apa fierbinte, care se tine pe foc mic pana ce ciocolata se topeste. Se ia vasul de pe foc. In ciocolata se adauga siropul de zahar si 5 linguri de frisca. Se amesteca bine cu zaharul pudra, apoi cu restul de frisca si se bate pana ce amestecul devine ferm. Se deruleaza foaia de blat, se intinde uniform crema pe ea, se presara cu bomboanele mentolate zdrobite, apoi se ruleaza cu grija la loc.
5. Se formeaza buturuga Dintr-unul dintre capetele ruloului se taie in diagonala o bucata groasa. Se pune ruloul mare pe un platou si se aranjeaza bucata taiata in lateral, cu partea taiata in diagonala lipita de cealalta bucata, astfel incat sa semene cu o ramura a unui trunchi de buturuga.
6. Se orneaza cu crema de ciocolata Se intinde glazura pe toata buturuga (fara a acoperi marginile taiate), apoi cu o furculita se traseaza linii pentru a crea efectul de scoarta de copac. Se pudreaza cu zahar pudra, care ar putea sugera zapada. Se poate decora cu bobite rosii sau cu orice altceva va indeamna imaginatia.