Prajituri
Reteta de tort diplomat cu piscoturi
Daca vrei sa ai pe masa de sarbatori un tort diplomat cu piscoturi, il poti prepara foarte usor, folosind aceasta reteta.
Printre torturile preferate de sarbatori, se afla si celebrul tort diplomat. Se prepara repede si are un gust senzational. Daca vrei sa iti impresionezi invitatii de sarbatori, poti prepara si tu un astfel de tort.
Iata de ce ai nevoie:
20 g gelatina
5 oua
1 cutie compot de piersici
1/2 l lapte
1 lingura faina
300 g zahar
500 g frisca
un pachet mare de piscoturi.
Cum se prepara reteta de tort diplomat:
Gelatina se pune intr-o ceasca impreuna cu zeama de compot, sa se umfle minimum 10 minute. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina, vanilia, coaja rasa de lamaie si laptele. Se pune crema la fiert si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa crema. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani.
Cand crema e fiarta, se adauga rand pe rand gelatina, apoi albusurile batute spuma. Se amesteca bine si se pune in frigider. Se amesteca din cand in cand sa nu se ingroase de tot. Se doreste numai sa se raceasca.
Reteta de tort diplomat cu piscoturi
Intre timp, se pregateste o cratita sau o tava in care se va asambla tortul. Se acopera cratita cu folie alimentara. Pe fundul cratitei se aseza fructe. Se pot alege fructe proaspete ori fructe din compot, dupa preferinta.
Piscoturile se trec prin zeama de compot. Nu trebuie tinute prea mult timp in zeama de compot, pentru a evita ca sa se inmoaie prea rau. Se bate frisca si se amesteca apoi cu crema rece.
Se pune apoi o parte din crema si piersicile taiate cubulete, apoi restul cremei. Se acopera cu un strat de piscoturi si se da la frigier, sa se raceasca bine. Se poate decora cu fructe, in forma dorita.
Inainte de a fi consumat, se rastoarna pe un platou, cu grija.
Articole pe aceeasi tema:
Tort cu crema de iaurt si gutui