Deserturi
Rețetă de vară: șerbet de trandafiri
Dacă vrei să te bucuri de o gustare răcoroasă de vară, prepară singur în propria bucătărie un șerbet de trandafiri simplu și rapid.
CITEȘTE ȘI: REȚETĂ DE FAGURI PUFOȘI
Iată care este rețeta pentru a prepara un șerbet de trandafiri gustos și rapid:
Ingrediente:
– 200g de petale de trandafiri
– 250g de zahăr
– 1/2 dintr-o lămâie
– 1g de sare de lămâie
– 1 l de apă
Mod de preparare:
Petalele de trandafiri se desfac ușor și se vântură pentru a îndepărta polenul, apoi se pun la fiert cu un litru de apă. Amestecul se lasă la fiert 15-20 minute, apoi se ia vasul de pe foc și se pune zeama de la jumatatea de lămâie. La început, în timpul fierberii, compoziția va avea o culoare nedefinită. Ulterior e va deveni roz închis definindu-se după adăugarea lămâii.
Zeama astfel obținută se scurge printr-un tifon dublu și se toarnă într-un vas de inox. Se adaugă zahărul și se lasă la foc mic până se topește zahărul. Când zahărul s-a topit se iuțește focul , îndepărtând spuma de cate ori este nevoie. În timpul fierberii se iau 2 linguri din sirop și se pun într-o ceașcă cu 1g de sare de lămâie.
Siropul se lasă la fiert până când, atunci când picuri câteva picături de sirop într-un pahar de apă rece , nu se vor desface. Când fierberea este terminată, vasul se ia de pe foc, se lasă să se răcească și se adaugă câte puțin din siropul în care s-a dizolvat sarea de lămâie, verificând gustul. Apoi șerbetul de trandafiri este gata.
Sursa foto: thebigamerican.wordpress.com