Connect with us

Revistateo.ro

Retete

Reteta de weekend: Spaghete de inghetata cu zmeura

Italienii sunt cunoscuti pentru inghetata si paste, asa ca de ce sa nu le combinam? Exista mai multe retete care includ o combinatie de inghetata, cum ar fi sanwich-uri de inghetata sau bomboane cu crema de inghetata sau clatite cu inghetata. Insa, cea mai noua reteta presupune spaghete de inghetata.

Inventata de catre un producator de inghetata pe nume Dario Fontanella, in anul 1960, spaghetele inghetate provin din Germania.

inghetata 0

Din fericire modul de preparare este unul simplu si poate vedeni un desert distractiv pentru tine. Pur si simplu treceti inghetata de vanilie printr-un feliator de cartofi si deasupra asortati un sos dupa preferinte.

inghetata 1

 

Iata doua retete de spaghete inghetate:

SPAGHETE INGHETATE CU SOS „NAPOLETANA”

Ingrediente:
– 400 g capsune sau zmeura
– 3/4 linguri de zamahr pudra
– 300 ml frisca
– 300 g inghetata de vanilie (nu foarte congelata)

Mod de preparare:

Se amesteca capsunele sau zmeura cu zaharul pudra. Intr-un alt bol, se pun 2/3 linguri cu varf de frisca in mijloc si peste adaugam inghetata trecuta prin feliatorul de cartofi. Pe deasupra se toarna cateva linguri de sos. Optional, puteti presara fulgi de ciocolata. Cand totul este gata lasati la congelator 15 minute inainte de a consuma.

inghetata 2

SPAGHETE INGHETATE CU SOS „PESTO”

Ingrediente:

-100 g fistic
-2 linguri de zahar pudra
-putin lapte
– 30 g unt topit
– 300 ml frisca
– 300 g inghetata de vanilie

Mod de preparare:

Se amesteca fisticul cu zaharul pudra si apoi se adauga putin lapte si untul topit pentru a omogeniza sosul. Intr-un alt bol punem 2/3 linguri de frisca si o asezam in mijlocul recipientului. Peste punem spaghete inghetate obtinute dupa ce am trecut inghetata prin feliatorul de cartofi. Apoi punem sosul obtinut deasupra. Optional puteti presa fulgi de ciocolata alba.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete

To Top