Retete internationale
Reteta din Maroc: Oua cu legume la cuptor
Oua cu legume la cuptor. Marocanii sunt innebuniti dupa orice reteta care include legume, mai ales daca acestea sunt pregatite cu alimente ce contin multe proteine cum este oul sau carnea slaba.
Iata o reteta pe care locuitorii din Maroc o prepara frecvent.
Ingrediente necesare (pentru o singura portie): 3 linguri ulei masline, 1 ceapa dulce, 1 graunte usturoi, 3-4 ardei grasi (de preferinta rosii), 4-5 rosii, 250 ml suc de rosii (facut in casa, daca exista), 4 oua, putina smatana lichida, sare, piper, paprika dupa gusts i patrunjel pentru decor. Iar acum sa trecem la cea mai frumoasa parte, cea in care vom descoperi cum se prepara acest deliciu culinar arabesc.
Se incalzeste uleiul in care se caleste ceapa timp de cinci minute, pana devine moale si frumos mirositoare. Se adauga ardeiul dupa care se amesteca cu ceapa in jur de opt minute. Mai apoi, se pun rosiile si sucul de rosii, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gustul fiecaruia iar apoi se lasa la foc mic timp de zece minutele. Intre timp cuptorul va fi setat la 180C / 350F.
Apoi, amestecul de legume se introduce intr-un vas unde se sparg ouale, iar peste fiecare ou se pune smantana lichida, paprika si putin piper, dupa care se asteapta 15-20 minute timp in care ouale vor fi gata, abia dupa aceea se introduc la cuptor, iar la final se platoul se va orna cu patrunjel taiat marunt sau mai mare, in functie de imaginatia fiecaruia.