Deserturi
Rețetă – gogoși pufoase cu miere
Dacă ai poftă de ceva dulce, atunci poți găti gogoși cu miere. Se prepară ușor, iar rezultatul va fi pe placul tuturor. Nu ai nevoie de multe ingrediente. Iată cum poți pregăti gogoși pufoase cu miere.
Rețetă – gogoși pufoase cu miere
Este o rețetă din Creta. Gogoșile ies pufoase și gustoase. Iată cum se pregătesc.
Pentru gogoșile cu miere ai nevoie de următoarele ingrediente:
– 1/2 de kilogram de făină
– miere
– 3 linguri de zahăr alb sau brun, după preferințe
– 7 grame de drojdie
– puțină sare
– 300 de ml de apă
– ulei
– socrțișoară
CITEȘTE ȘI: Reteta de cremsnit
Pentru a pregăti gogoșile cu miere procedezi astfel:
1. Se amestecă făina cu drojdia, zahărul și sarea. Apoi se adaugă treptat apa. Se amestecă până se obține aluatul din care vor fi făcute gogoșile.
2. Aluatul se va lăsa timp de o oră într-un loc cald, pentru a crește.
3. Se va pune uleiul într-o cratiță, la foc potrivit, pentru a se încinge.
4. În uleiul încins se vor pune mici cantități de cocă. Puteți folosi o lingură sau diferite forme, după preferințe, pentru a da formă gogoșilor.
5. Lăsați aluatul să se prăjească în ulei, pe ambele părți. Când sunt prăjite, se scot din ulei, se pun pe o farfurie pe care ați pus înainte un șervețel.
6. Așteptați puțin pentru a se scurge uleiul, după care puteți pune peste gogoși miere și scorțișoară.
Este o rețetă simplă, ușor de făcut și foarte gustoasă. Este un desert care va fi pe placul tuturor, așa că merită să fie gătit.
Pofta bună!
CITEȘTE ȘI: Reteta de paine rapida fara dospire