Porc
Reteta lui Antonio: Cotlet de porc in crema de otet balsamic cu ciuperci de padure caramelizate
Reteta lui Antonio Passareli, de miercuri 21 mai 2014, Cotlet de porc in crema de otet balsamic cu ciuperci de padure caramelizate.
Ingrediente Reteta lui Antonio:
300g cotlet de porc
Rozmarin
Salvie
1 fir de usturoi
100 ml otet balsamic
20 g faina
20 g unt
1 g de nucsoara ( un strop)
1 lingura de smantana
200g ciuperci de padure
Sare
Piper
Ulei extravirgin de masline
100 ml de vin alb
Mod de preparare Reteta lui Antonio
Aromatizam intr-o tigaie ulei de masline, salvie, usturoi si rozmarin, tragem repede bucatile de cotlet de porc. Adaugam sare, piper, stingem cu vin alb si apoi cu otet balsamic. Dupa ce s-a rumenit carnea, o invelim in folie transaparenta si il punem la cuptor la 70 de grade, aproximativ 3 ore.
Reteta lui Antonio – Sosul de otet balsamic:
Calim untul si faina, adaugam un pic de apa, un pic de otet balsamic, , nucsoara si la sfarsit smantana. In alta tigaie trecem repede ciupercile cu ulei de masline, sare, piper, otet balsamic in asa fel sa ramana destul de tari.
La final montam farfuria in felul urmator: feliem carnea de porc, o asezam pe farfurie, o acoperim cu crema de otet balsamic si langa punem ciupercile caramelizate.