Pui
Reteta lui Antonio: Pui cu ghimbir si lime cu crema de porumb , cu lamaie si cimbru
Antonio Passarelli ne gateste in fiecare zi retete uimitoare. Astazi va prezenta reteta lui de Pui cu ghimbir si lime cu crema de porumb , cu lamaie si cimbru.
Iata care sunt ingredientele pe care bucatarul lui TEO le-a folosit:
300g piept de pui taiat fasii
100g ghimbir proaspat
25 g unt
100 g de faina de malai fina
1l de supa vegetala
2 lime
1 lamaie
1 legatura cimbru ( cateva betisoare)
Ulei de masline , sare , piper
Mod de preparare:
Se taie fasii puiul , se condimenteaza cu sare si piper si ulei de masline . Apoi se taie in felii subtiri ghimbirul si se caleste in unt pentru a-si pierde iuteala.
Se adauga ghimbirul si sucul de la un lime stors peste pui si se lasa la macerat in frigider aproximativ 2 ore si jumatate.
Separat se face o mamaliga foarte lichida . Pentru a se face crema de porumb se mixeaza cu blenderul , apoi se adauga putina coaja de lamaie si cateva frunzulite de cimbru .
Se incalzeste bine o tigaie antiaderenta . Se arunca puiul in tigaie cateva minute la foc iute.
Se aranjeaza in farfurie crema de porumb , iar peste se pune puiul fasii .
Se poate orna cu frunzulite de cimbru proaspat sau cu germeni de ceapa rosie .