Connect with us

Revistateo.ro

Poți încerca și tu această rețetă: păjitura care nu îngrașă. Se prepară ușor din câteva ingrediente sănătoase. Iată cum trebuie să procedezi.

Retete dietetice

Rețeta pe care trebuie să o încerci – Prăjitura care nu îngrașă

Dacă vrei să pregătești un desert delicios, poate te gândești de două ori înainte. Asta pentru că te gândești, probabil, la silueta care va avea de suferit din cauza alimentației. Există însă anumite rețete pentru deserturi care nu aduc kilograme în plus. Iată cum se prepară prăjitura care nu îngrașă.

Rețeta pe care trebuie să o încerci – Prăjitura care nu îngrașă

Pentru a pregăti această prăjitură ai nevoie de următoarele ingrediente:

– 400 de grame de fulgi de ovăz
– fructe, în funcție de preferințe
– câteva banane foarte coapte
– un vârf de linguriță de sare
– 3 ouă
– puțină esență de vanilie sau alte arome, în funcție de preferințe
– 350 de ml de lapte
– 2 linguri de miere
– 2 linguri de unt
– puțină scorțișoară (o linguriță)
– un pliculeț de praf de copt

CITEȘTE ȘI: Prajitura cu morcovi. Desertul delicios pentru pofticiosi

CITEȘTE ȘI: Uite cum să prepari rapid prăjitura Kinder

Pentru a pregăti prăjitura care nu îngrașă trebuie să procedezi astfel:

1. Amestecă praful de copt cu scorțișoara și fulgii de ovăz.
2. Topește untul într-un recipient separat. Peste el trebuie să adaugi bananele zdrobite, mierea, laptele, ouăle și esența de vanilie.
3. După aceea poți pune amestecul care conține unt și restul ingredientelor peste amestecul praparat anterior, din fulgii de ovăz și celelalte ingrediente.
4. Pune compoziția rezultată într-o tavă. Dacă este nevoie, pune în tavă hârtie de copt.
5. Peste compoziție poți pune fructele care îți plac. Taie-le în felii subțiri sau cubulețe, după cum dorești.
6. Pune tava la cuptor și las-o pentru 30 sau 35 de minute, până când prăjitura se rumenește.
7. Când este gata, prăjitura se scoate din cuptor, se taie felii și se lasă cinci minute la răcit. Dacă dorești, o poți pune într-o pungă pe care să o ții bine închisă. Lasă prăjitura acolo pentru o jumătate de oră, după care o poți servi.

Poftă bună!

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete dietetice

To Top