Retete de post
Reteta de post: Tocana manastireasca
Tocana manastireasca este poate cea mai simpla reteta de post, insa este extrem de gustoasa.
Daca vrei o masa rapida si foarte buna, tocana manastireasca ar trebui sa fie pe lista ta. Este hranitoare datorita legumelor pe care le contine si iti ofera energia necesara pe parcursul zilei. Aceasta mancare reprezinta un pranz pe care toata lumea il adora si te vei convinge de acest lucru dupa ce o vei gusta pentru prima oara.
Ingrediente de care ai nevoie pentru 8 portii:
– 5 dovlecei de marime medie
– doua cepe mari
– 5 morcovi
– 5 ardei grasi
– 6 rosii mari si suculente
– 150 de grame de ciuperci
– trei cartofi mari
– o legatura de patrunjel
– o legatura de marar
– sare si piper dupa gust
CITESTE SI: RETETA PENTRU DEZLEGARE LA PESTE: MACROU UMPLUT CU LEGUME
CITESTE SI: DESERT DE POST: PARIZIENE CU MERE
Mod de preparare:
Se curata ceapa, se taie marunt si se pune la calit in 3-4 linguri de ulei si putina apa. Se spala rosiile, se decojesc, se taie marunt si se adauga peste ceapa. Focul se da la minim. Cartofii si morcovul se spala, se curata de coaja si se taie cubulete, dupa care se adauga in vasul de pe foc si se lasa la fiert timp de 10 minute.
Intre timp se curata ciupercile si se taie felii, iar dovleceii si ardeii se taie cubulete. Se adauga toate aceste legume in oala si se lasa la fiert. De cele mai multe ori nu este necesar sa adaugi apa, deoarece rosiile lasa foarte mult suc. Totusi ar trebui sa verifici daca lichidul din vas este suficient pentru ca toate legumele sa fiarba complet. La final se adauga patrunjelul si mararul tocat si se asezoneaza tocana manastireasca cu sare si piper dupa gust.
Pofta buna!
Sursa foto: ediblearia.com