Pui
RETETA: Pui cu ardei copti
Daca ai inceput sa pui ardei copti la congelator, pastreaza cativa pentru o reteta delicioasa, pe placul intregii familii.
Ardeii copti sunt foarte sanatosi si extrem de gustosi. Daca esti obisnuit sa ii consumi doar sub forma de salata cu otet, e momentul sa incerci o reteta cu pui si ardei.
INGREDIENTE
1 piept de pui
doua cepe
8 ardei capia
1 legatura de marar
1 legatura cimbru
250 ml de suc de orsii
4 catei de usturoi
2 linguri de ulei
sare, piper
putina branza sau cascaval pentru a gratina
CITESTE SI: 5 motive să consumi ARDEI în fiecare zi
PREPARARE
Coace ardeii (pe jar, daca este posibil), curata-i de coaja cand se racesc si taie-i fasii. Taie pieptul de pui felii ca pentru snitele, condimenteaza-l cu sare si piper, apoi rumeneste-le intr-o tigaie antiaderenta cu o lingura de ulei. Il vei scoate pe o farfurie. Intr-o alta tigaie pune o lingura de ulei, caleste putin ceapa si usturoiul taiate marunt. Adauga jumatate din ardeii copti taiati si sucul de rosii, condimenteaza cu sare, piper, cimbru si marar taiate marunt si fierbe 10 minute.
Intr-o tava pentru cuptor pune jumatate din cantitatea de sos, apoi un strat de feliute de piept de pui (jumatate din cantitatea de pui). Peste carne, pune restul de ardei taiati fasiute, apoi aseaza celelalte felii de pui. Acopera cu sosul ramas. Presara cu putina branza sau cascaval ras si tine la cuptor 10 minute. Daca vrei, serveste cu pastai verzi sau cartofi natur.
Pofta buna!
CITESTE SI: Cum salvezi mancarea de la un dezastru. Sigur ai patit si tu ca la punctul 3!
Aceasta reteta este specifica in zonele de sud a tarii, de la granita cu Bulgaria, unde se consuma ardeii copti in diferite variante. O alta reteta este cea de ardei umpluti cu branza. Se face un amestec din branza sarata, oua si marar cu care se umplu ardeii capia cruzi, apoi se dau prin faina si se prajesc in ulei. Incearca si spune-ne daca ti-a placut!
Sursa foto: askgeorgie.com