Pui
Reteta secreta a KFC. Cum sa faci si tu pui in crusta delicioasa
Timp de aproape 67 de ani, KFC a reusit sa pastreze cu sfintenie secretul faimoasei retete de pui inventate de colonelul Sanders in 1940. Recent, Chicago Tribune a publicat reteta originala de „11 ierburi si mirodenii” pe care ar fi obtinut-o de la nepotul colonelului.
Acesta ar fi gasit-o printre notitele celei de-a doua sotii a fondatorului KFC.
Ceea ce e absolut remarcabil este ca reteta e consioderata unul dintre cele mai valoroase secrete comercioale din industraia alimentara. O copie cu autograful colonelului Sanders este pastrata intr-un seif din sediul central al companiei KFC, in Louisville, Kentucky.
Asadar, iata reteta secreta cu ajutorul careia vei putea sa gatesti si tu deliciosii si legendarii pui KFC
Timp de gatire: 30 de minute
Timp de „imbibare”: 20-30 de minute
Timp de prajire: 15-18 minute
Portii: 4
Ingrediente:
2 cesti de faina
2/3 de lingura de sare
1/2 de lingura de cimbru uscat
1/2 de lingura de busuioc uscat
1/3 de lingura de maghiran
1 lingura de sare de telina
1 lingura de piper negru macinat
1 lingura de piper uscat
4 linguri de boia de ardei dulce
2 linguri de praf de usturoi cu sare
1 lingura de ghimbir uscat si macinat
3 linguri de piper alb macinat
1 ceasca de smantana usoara
1 ou batut
Piept de pui taiat fasii
ulei de rapita
Reteta secreta KFC. Mod de preparare
Amesteca intr-un bol faina si toate mirodeniile uscate.
Intr-un alt recipient, amesteca oul batut si smantana light. Pune bucatile de pui in amestecul de ou si smantana si lasa-le acolo vreme de 20-30 de minute.
Scoate bucatile de pui din amestecul de ou si smantana, lasa-le sa se scurga bine, apoi tavaleste puiul in amestecul de faina si mirodenii. E important ca fiecare bucatica de pui sa fie „imbracata” bine in acest amestec.
Pune bucatile de pui pe un gratar si lasa-le sa se „odihneasca” timp de 20 de minute.
In vreme ce astept ca bucatile de pui sa fie gata de prajit, pregateste vasul de prajit. Pune mult ulei de rapita intr-un vas adanc (7-8 cm de ulei) si incalzeste-l pana la 175 de grade Celsius. Foloseste un termometru de bucatarie pentru a monitoriza temperatura. Cand temperatura uleiului ajunge la 175 de grade, reduc flacara la „mediu”.
Prajeste 3-4 bucati de pui pana cand capata o crusta aurie (15-18 minute). E important sa le intoarceti de pe o parte pe alta o singura data. Scoate-ti bucatile de pui a la KFC intr-un vas si acoperiti-le cu servete de hartie, care sa preia surplusul de grasime.
Pofta buna!
Sursa: www.chicagotribune.com / Foto: KFC
Lupu Andrei
2018-08-23T21:20:47+03:00 at 2018-08-23T21:20:47+03:00
SA IMI BAG *** IN RETETA VOASTRA DE ***!!! E UN *** DE RETETA SI AM STRICAT UN KG DE PUI CU VOI BA CRETINILOR!!!
Comentariul a fost moderat deoarece continea limbaj licentios.