Connect with us

Revistateo.ro

Reţeta stilului de viaţă la 40 de ani

Sanatate

Reţeta stilului de viaţă la 40 de ani

Pentru a fi sigură că dieta aleasă de tine va fi una eficientă, este recomandat să consulţi şi un medic nutriţionist, care este cel mai în măsură să te ajute cu asta. Acesta poate să-ţi calculeze corect indicele de masă şi să-ţi ofere un plan personalizat, cu şanse mult mai mari de reuşită.

Indiferent de cura pe care o vei alege, este important să slăbeşti treptat, pentru a nu declanşa diferite dereglări ale organismului. Atenţie, în timp ce sânii se vor micşora, obrajii se vor subţia, iar formelei siluetei se vor pierde, sunt şanse să nu scăpaţi de niciun centimetru din zona taliei.

Pentru a avea un regim alimentar cât mai sănătos, produsele pe care le consumi trebuie să fie cât mai diversificate, iar aşa pierderea în greutate va fi şi ea pe măsura aşteptărilor tale. În primul rând trebuie să reduci consumul grăsimilor, din ce în ce mai greu de procesat de către organism şi să renunţi la mezeluri ori produse de fast-food, în favoarea peştelui şi a uleiului de măsline, folosit atât la salate cât şi la gătit.

Citeşte şi Cum să opreşti timpul la 30 de ani

Secretul unui corp sănătos şi a unei minţi la fel constă în perseverenţă şi consistenţă. Nu te amăgi cu diete miraculoase, pentru că ele nu dau rezultate fără ca tu să nu faci nimic. Dacă urmezi un program anume, iar după câteva luni renunţi la el pentru că ai ajuns la greutatea dorită, kilogramele pierdute se vor întoarce mai repede decât ai spune “dietă”. Să nu mai vorbim de faptul că în general, masa musculară va avea de suferit după î astfel de cură de slăbire şi nu grăsimea efectivă, aşa cum te aşteptai.

Soluţia este să consumi alimente care cresc mai puţin nivelul glicemiei, pentru că astfel va scădea şi rapiditatea de stocare a grăsimilor de către organism. Tehnica e simplă: renunţăm la dulciuri în favoarea fructelor, înlocuim pâinea albă cu cea neagră şi mâncăm cât mai multe legume.

Desigur, este aproape imposibil să slăbim sau să ne menşinem fresh fără puţină mişcare. Fă o plimbare seara şi renunţă la mersul cu liftul. Toate aceste detalii sunt esenţiale pentru “marele plan”, iar schimbările pe care le faci acum se vor reflecta asupra vieţii tale de mâine.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top