Mancaruri
RETETA SUB 20 DE LEI: Ardei umpluti
Sunt extrem de gustosi si satiosi! Daca nu ai mai gatit de mult ardei umpluti, este momentul sa o faci, dupa aceasta reteta rapida si economa!
Este un fel de mancare traditional, pe care orice gospodina din Romania l-a incercat macar o data.
Chiar daca are carne tocata, nu este un preparat foarte greu de digerat, iar daca tii la numarul de calorii pe care le consumi, inlocuieste smantana cu care ii servesti cu un iaurt slab.
INGREDIENTE
10 ardei mici
500 de grame de carne tocata (amestec vita-porc sau pui)
CITESTE SI: RETETA: Pui cu ardei copti
CITESTE SI: NELIPSITE de la MESELE DE ALTADATA: Bomboane din biscuiti cu visine. Vezi aici reteta!
2 linguri de ulei
50 de grame de orez
1 ou
2 catei de usturoi
250 de grame de suc de rosii
sare, piper, boia, cimbru, dupa gust
PREPARARE
Se calesc ceapa taiata marunt si orezul in ulei, pana devin sticloase, apoi se pun peste carnea tocata, usturoiul maruntit, oul si sare, piper si condimente dupa gust. Cu acest amestec se umplu ardeii spalati si curatati. Incearca sa pastrezi capacelele de la ardei intacte.
Aseaza intr-un vas termorezistent ardeii si pune-le capacelele, apoi adauga sucul de rosii si apa, cat sa ii cuprinda. Se fierb aproximativ jumatate de ora, pana observi ca ardeii sunt moi, iar carnea e gatita.
Aceeasi reteta se poate prepara cu vinete, dovlecei sau rosii si va fi la fel de delicioasa. Daca alegi sa o pregatesti cu ardei, tine cont de faptul ca aceste legume isi pastreaza proprietatile pentru sanatate, chiar si dupa ce sunt gatiti. Sunt plini de vitamina C si contin antioxidanti, care lupta impotriva cancerului.
Pofta buna!
Cea mai usoara metoda ca sa cureti vinete si ardei copti
CITESTE SI: RETETA SUB 30 DE LEI: Pui in crusta de nuci
Sursa foto: foodnetwork.sndimg.com