Connect with us

Revistateo.ro

Reteta tibetana pentru dinti mai albi

Ingrijirea dintilor

Reţeta tibetană pentru dinţi mai albi

Dacă îţi doreşti să ai dinţi mai albi atunci trebuie să te îngrijeşti în primul rând de sănătatea lor. Şi în cazul adulţilor, cariile şi parodontopatiile pot cauza probleme grave. Este important ca pe tot timpul vieţii să respectaţi aceste reguli:

Periajul dinţilor de cel puţin două ori pe zi cu o pastă de dinţi fluorurată, pentru a îndepărta placa bacteriană, mai exact pelicula aderentă ce se formează pe dinţi, cauză principală a cariilor dentare.

CITEŞTE ŞI: VREI DINŢI MAI ALBI? UITE CE TREBUIE SĂ FACI! 

Foarte importantă este şi folosirea zilnică a aţei dentare pentru curăţarea plăcii bacteriene dintre dinţi şi de sub joncţiunea dentogingivală, înainte să devină tartru. Dacă se formează tartrul, acesta poate fi curăţat numai prin periaj profesional.

Dacă îţi doreşti cu adevărat dinţi mai albi, trebuie să îţi limitezi consumul de dulciuri şi alimente pe bază de amidon, în special a alimentelor lipicioase. Cu cât luaţi mai multe gustări între mese, cu atât daţi mai multe şanse acizilor produşi de placa bacteriană să atace smalţul dinţilor.

Aşadar, la baza unui zâmbet strălucitor şi sănătos pe toată durata vieţii stă o igienă orală corectă. Călugării tibetani au dinții albi și sănătoși printr-o metodă cât se poate de simplă.  Adaugă o lingură de sare grunjoasă în jumătate de pahar de apă care a fost fiartă, apoi răcită. Amestecă cu putere pentru un minut, astfel încât să se formeze o spumă în pahar. Înlătură spuma, apoi încearcă să iei cu periuța de dinți câteva cristale de sare din pahar. Spală-te pe dinți cu ele după fiecare masă, folosind apa din pahar.

Apa cu sare îți albește dinții și îți păstrează gingiile sănătoase și puternice. Are un efect antibacterian, te scapă de mirosul neplăcut și reduce apariția cariilor. În plus, sarea îți întărește smalțul dinților.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top