Stiri
Rețeta unui leac de care nu ai auzit: Rejuvelacul de casă
Rejuvelacul este un leac mai puțin cunoscut pentru tratarea oricărei probleme de sănătate, întrucât este o băutură fermentată care conține bacterii bune. Aceasta se prepară din grâu sau hrișcă sau secară ori quinoa. Important de precizat este să folosiți boabele acestor plante și nu fulgii, deoarece fulgii nu pot încolți.
Ingrediente Rejuvelacul de casă:
– două cești de secară sau grâu sau hrișcă sau quinoa
– 6 cești de apă
Preparare Rejuvelacul de casă:
– Puneți boabele de cereale la înmuiat și lăsați-le să încolțească vreme de 24/48 ore;
– scurgeți și clătiți semințele iar apoi puneți-le într-un borcan de 2 litri și adăugați apă;
– puneți un tifon peste borcan și lăsați borcanul să stea două zile la temperatura camerei dv.;
– strecurați rejuvelacul într-un borcan nou și apoi strecurați-l pentru a-l pune în alt borcan, pentru a separa lichidul de cerealele fermentate;
– țineți rejuvelacul la frigider și consumați-l în următoarele 24 de ore pentru eficiență;
– gustul trebuie să fie asemănător limonadei și borșului de casă
Rejuvelacul este consumat în special de persoanele care au un stil de viață vegan, este benefici pentru un psihic bun și un metabolism sănătos.