Deserturi
Reteta zilei: Gogosi pufoase
Gogosi pufoase. Mie imi plac foarte mult gogosile pufoase si de fiecare data cand am timp le fac cu foarte mare placere. Am o reteta speciala, de la bunica mea care nu da gres niciodata. Iata ce ingrediente trebuie sa aveti in casa inaine sa va apucati de aluat.
Gogosi pufoase
INGREDIENTE GOGOSI PUFOASE
- 1 kg de faine
- 500 ml de lapte
- 2 oua
- 10 linguri de zahar
- 50 de grame de drojdie proaspata
- 1 esenta de vanilie
- 1 zahar vanilat
- 2 cartofi
- jumatate de lingurita de sare
MOD DE PREPARARE GOGOSI PUFOASE
Probabil vi se pare ciudat ca pe lista de ingrediente gasiti cartofii, dar am sa explic mai jos la ce ii folosim. Puneti la fiert cei doi cartofi, curatati, spalati si taiati in bucati cat mai mici pentru a se fierbe rapid. Intre timp pregatiti drojdia pe care trebuie s-o dizolvati intr-o jumatate de cana cu lapte cald, restul il folosim la aluat. Lasati drojdia sa se activeze 5 minute, dupa care intr-un bol puneti toata faina, cele doua oua, sarea,esenta de vanilie, zaharul vanilat, zaharul si adaugati drojdia din cana.
RECOMANDARE: TEST ONLINE! AFLA CE DESTIN VEI AVEA
Zdrobiti bine cartofii fierti, transformati-i practic intr-un piure si adaugati-i in compoztie. Cartofii fac ca gogosile sa fie pufoase si moi, in plus le dau un gust aparte. Apoi incepeti sa turnati laptele la temperatura camerei, treptat, amestecand cu mana pana cand compozitia se omogenizeaza. Este posibil sa nu aveti nevoie de tot laptele, aluatul nu trebuie sa fie tare, are o textura lipicioasa, dar sa se poata lucra cu el.
Dupa ce ati amestescat bine toate ingredientele, lasati aluatul acoperit cu un prosop timp de 30-50 de minute la dospit. Pana cand acesta isi dubleaza cantitatea.
Scoateti aluatul din castron si pe o sufrafata presarata cu faina, intindeti-l cu ajutorul unui facalet, trebuie sa aiba o grosime de 2 degete. Apoi cu ajutorul unei cani de cafea sau forme rotunde taiati aluatul.
RECOMANDARE: AFLA CE VIITOR O SA AI IN FUNCTIE DE MOMENTUL NASTERII TALE
Dupa ce ati terminat de taiat, acoperiti gogosile cu un prosop si lasati-le la „odihnit” timp de 20 de minute. Ele vor dospi din nou, daca nu efectuati acest proces se intaresc si nu mai au gustul special.
Intr-o tigaie, puneti 1 litru de ulei pe care trebuie sa-l incingeti bine. Eu il tin cam 7 minute la foc mare, apoi puneti gogosile la prajit, dar nu mai mult de 4 pentru ca se raceste uleiul si patrunde in aluat.
Intr-o tava tapetata cu hartie absorbanta asezati gogosile coape si lasati-le sa se raceasca. Puteti sa le consumati cu ciocolata, gem de orice fel sau doar pudrate cu zahar praf.
P.S. Bunica mea a fost de origine slovaca si am senzatia, dar nu bag mana in foc, ca reteta este de acolo, oricum cu siguranta este extrem de utilizata in orasul Nadlac, din Judetul Arad, unde traiesc foarte multi slovaci :).
Acum ca v-am prezentat reteta si mi s-a facut dor de bunica, va urez Pofta buna! Sa imi spuneti cum au iesit!
GABI BRUMA
2014-05-31T21:23:03+03:00 at 2014-05-31T21:23:03+03:00
Multumesc pt idee .O s-o incerc si apoi iti comunic cum au iesit.
Flori
2014-08-09T19:37:43+03:00 at 2014-08-09T19:37:43+03:00
Incerc reteta !!!sper sa-mi iasa bune !!!!Va anunt
Cristina
2014-08-09T23:08:55+03:00 at 2014-08-09T23:08:55+03:00
Buna Teo,imi cer scuze ca imi permit sa te intreb,dar bunica ta a locuit in Nadlac?
anonim
2014-12-07T00:04:24+02:00 at 2014-12-07T00:04:24+02:00
Credeți că vă va răsounde Teo? Nici vorba! Site-ul e administrat de altcineva! Și pagina de facebook! Sunt 99% că ea n-a scris vreodată pe acest site sau pe facebook!
Alina
2014-08-10T13:12:46+03:00 at 2014-08-10T13:12:46+03:00
Drojdia trebuie sa fie proaspata neaparat?eu am uscata, o iesii oare???
Adrian Vrauko
2014-08-10T13:30:20+03:00 at 2014-08-10T13:30:20+03:00
Se poate face si cu drojdie uscata.
ANCA BUTNARIU
2014-10-12T11:31:15+03:00 at 2014-10-12T11:31:15+03:00
De ce nu ?
anonim
2015-01-11T19:42:35+02:00 at 2015-01-11T19:42:35+02:00
Se poate si cu drojdie uscata, dar nu se pun mai mult de 10 gr.
anonim
2015-01-11T19:46:15+02:00 at 2015-01-11T19:46:15+02:00
Se poate si cu drojdie uscata, dar nu mai mult de 10 gr.
maria
2015-02-01T21:29:54+02:00 at 2015-02-01T21:29:54+02:00
am si eu o intrebare.nu e cam inalt aluatul de 2 degete?ma gandesc ca sunt cam 2 cm si cat mai cresc si dupa ce sunt taiate…
OPREA LOREDANA
2014-08-11T16:26:04+03:00 at 2014-08-11T16:26:04+03:00
Abia astept sa la incerc !
Daniela
2014-08-19T11:04:29+03:00 at 2014-08-19T11:04:29+03:00
Excelenta reteta, nu am facut niciodata gogosi pana acum, dar nu voi mai face cu un kg de faina ca ies prea multe. 500 gr suficient.
MorarSimona -Gabriela
2014-09-17T16:34:46+03:00 at 2014-09-17T16:34:46+03:00
Merci pt reteta TEO draga!Nu am facut inca gogosi cu cartofi ,dar nu-i tarziu sa incerc sa fac .Cred ca sunt satioase si tare gustoase .D -zeu sa o ierte pe bunica ta ,am inteles ca ai vorbit la trecut despre dansa .Doamne da sa-mi iasa bune gogosile ……..!
gabi
2014-09-17T16:52:20+03:00 at 2014-09-17T16:52:20+03:00
Sigur trebuiesc incercate,doar este reteta lui Teo.
alina
2014-09-17T22:32:42+03:00 at 2014-09-17T22:32:42+03:00
Foarte bune …
Lenuta
2014-09-18T08:40:50+03:00 at 2014-09-18T08:40:50+03:00
Esti o draguta , am notat reteta …te pup
violeta
2014-09-19T12:05:56+03:00 at 2014-09-19T12:05:56+03:00
De bune or fi ele bune , dar de ingrasat nu ingrasa?
Lenuta Ohriniuc
2014-09-21T15:48:56+03:00 at 2014-09-21T15:48:56+03:00
am sa incerc si eu reteta
ramaitanar
2014-09-25T15:26:42+03:00 at 2014-09-25T15:26:42+03:00
Incercate! Sunt absolut senzationale. Nu musai de la cartof in compozitie, ci de la faina. Trebuie sa se tina cont de o faina cu agent de crestere si rabdare sa le lasi la crescut.
Sanda.ianosi
2014-10-12T12:56:57+03:00 at 2014-10-12T12:56:57+03:00
Am notat reteta. Foarte interesanta…cartoful fiert…
Revin cu aprecieri. MultumimTeo si Adrian .
Sanda.ianosi
2014-10-12T12:59:38+03:00 at 2014-10-12T12:59:38+03:00
Am notat reteta. Multumim Teo si Adrian .
Georgescu Mirela
2014-10-12T20:34:01+03:00 at 2014-10-12T20:34:01+03:00
Sunt foarte bune ! delicioase, bine depinde de gusturile fiecare ia , chiar acum le fac , multumesc TEO , ADRIAN pentru idee ( reteta ) !!
Denisa
2014-10-12T20:35:10+03:00 at 2014-10-12T20:35:10+03:00
Din pacate mie nu mi-au iesit, am respectat totul exact, dar nu s-au dospit deloc, nu au crescut deloc, au ramas ca niste scovergi dulci si aluatul foartee lipicios s-a lipit de maini de castron….nu o s-o mai repet, se pare ca nu ma pricep la deserturi… O seara buna Teo.
Adrian Vrauko
2014-10-13T00:33:59+03:00 at 2014-10-13T00:33:59+03:00
Imi pare rau sa aud asta Denisa! Probabil a fost ceva in neregula cu drojdia…
Loredana
2014-10-29T15:23:36+02:00 at 2014-10-29T15:23:36+02:00
pai cand ai vazut ca se lipeste de maini si de castron trebuia sa presari inca putina faina si se facea ok.multa bafta data viitoare! 🙂
anonim
2015-01-11T19:50:26+02:00 at 2015-01-11T19:50:26+02:00
Aluatul trebuie framantat 15 minute. Poate ca trebuia sa mai adaugi putina faina, iar la sfarsit, ca sa se desprinda de pe maini, se toarna 50 ml de ulei si se framanta usor
maria
2014-10-12T21:09:02+03:00 at 2014-10-12T21:09:02+03:00
Multumesc pentru reteta. Acum am terminat de facut si sunt PUFOASE SI GROZAVE. Te pup.
Toni
2014-10-12T21:11:03+03:00 at 2014-10-12T21:11:03+03:00
Le-am facut,au iesit super.Multumesc pentru reteta!
IULIA
2014-10-13T17:16:24+03:00 at 2014-10-13T17:16:24+03:00
50 gr drojdie treb pusa in castronel cu 2 lingurite zahar si un pahar lapte caldut ….. dupa ce se deaface bine drojdia se adauga 2-3 linguri faina ( compozitia treb sa fie f moale )…… in 5- 10 min creste ….. se adauga in compoziria de faina . Asta este maiaua …. fara aceasta compozitie nu creste aluatul de gogosi ,paine .
–
magda
2014-10-18T20:22:15+03:00 at 2014-10-18T20:22:15+03:00
Tocmai le-am facit si au iest super!!!
Loredana
2014-10-29T15:26:48+02:00 at 2014-10-29T15:26:48+02:00
Eu n-am urmat pasii astia…Am amestecat drojdia cu laptele caldut si l-am lasat 5 min…apoi l-am adaugat cu restul…mi-a iesit minunat oricum!
Loredana
2014-10-29T15:20:09+02:00 at 2014-10-29T15:20:09+02:00
Am facut aseara aceste gogosi,,,Au iesit mai bune decat ma asteptam…de obicei nu-mi prea ieseau gogosile dar astea sunt un adevarat deliciu,,,Le recomand din inima…Ce am remarcat eu este ca nu raman goale in mijloc cum obisnuia sa mi se intample…si azi dupa cateva ore au ramas tot moi si pufoase, nu s-au intarit! Singura modificare pe care am simtit nevoia s-o fac a fost sa pun mai putina drojdie,,,am cumparat drojdie chiar la cub de 50 gr,si mi s-a parut cam mare…am pus doar 25 gr.dar a fost fff bine!Multumesc de reteta!
Dana
2014-11-19T19:29:08+02:00 at 2014-11-19T19:29:08+02:00
Bunica mea era poloneza si facea aceleasi gogosi.Au iesit suuuper.Chiar imi era dor.Multumesc!
Silvia Ionescu
2015-01-11T11:31:42+02:00 at 2015-01-11T11:31:42+02:00
Silvia 11/ian/2015,at11.30 Ma intereseaza diverse retete,pentru diabet….Multumesc anticipat…
Camelia
2015-01-11T12:08:03+02:00 at 2015-01-11T12:08:03+02:00
Am facut si eu dar fara cartofi secretul este sa lasi aluatul la dospit si sa le coci in ulei mult.
gabi
2015-01-11T14:34:41+02:00 at 2015-01-11T14:34:41+02:00
Sunt perfecte. Le-am făcut de două ori de anul trecut, de când le-am descoperit. Pufoșeniee!
Neli
2015-01-11T19:01:36+02:00 at 2015-01-11T19:01:36+02:00
Mi.au iesit genial. Multumesc ptr reteta. Am utilizat doar 1/2kg de faina si restul la jumate. Au iesit pufoase cu cartoful fiert si facut puré. Sint incintata.
Eleny
2015-01-11T17:03:05+02:00 at 2015-01-11T17:03:05+02:00
minunate, familia este foarte inncantata cand au acest desert minunat…..il prepar foarte des
Neli
2015-01-11T18:53:58+02:00 at 2015-01-11T18:53:58+02:00
Multumesc ptr reteta! Mi.au iesit fenomenal. Am utilizat 1/2de kg de faina si mi.au iesit vreo 50 de gogosi pufoase si aromatice care servite cu cafea, sint extraordinar de bune. Daca as putea as posta poza aici. Sint multumita cum mi.au iesit!
Neli
2015-01-11T18:58:10+02:00 at 2015-01-11T18:58:10+02:00
Mi.au iesit genial! Multumesc ptr reteta. Am utilizat doar 1/2 kg de faina, si restul de ingrediente la 1/2. Nu am cuvinte sa descriu ce bune si frumo
Neli
2015-01-11T19:04:27+02:00 at 2015-01-11T19:04:27+02:00
Mi.au iesit genial. Multumesc ptr reteta. Am utilizat doar 1/2kg de faina si restul la jumate. Au iesit pufoase cu cartoful fiert si facut puré. Sint incintata.
viorica adamache
2015-01-11T20:39:39+02:00 at 2015-01-11T20:39:39+02:00
sunt extraordinare, cartofii le fac pufoase acesta era secretul.
viorica adamache
2015-01-11T20:42:10+02:00 at 2015-01-11T20:42:10+02:00
sunt extraordinare de bune si pufoase. cartoful a fost secretul.
viorica adamache
2015-01-11T20:48:33+02:00 at 2015-01-11T20:48:33+02:00
au iesit extraordinare ,bune si pufoase .cartoful a fost secretul.
au iesit extraordinare.
viorica adamache
2015-01-11T20:50:38+02:00 at 2015-01-11T20:50:38+02:00
au iesit extraordinare
Moise Daniel
2015-01-12T19:08:16+02:00 at 2015-01-12T19:08:16+02:00
Mi-au iesit foarte bune, pufoase si foarte delicioase…..
Anca
2015-01-17T14:52:57+02:00 at 2015-01-17T14:52:57+02:00
Exact cum spune în rețetă. Minunate, pufoase și gustoase! Poftă buna la gogoșele!!!
Mirela Cris
2015-01-25T13:54:35+02:00 at 2015-01-25T13:54:35+02:00
Prima data cand am facut am impartit totul la 2 si am facut doar jumatate, sa vad daca o sa-mi iese. Si spre fericirea mea si a familiei mele, au iesit delicioase! S-au terminat imediat(asta a fost intr-o sambata). Duminica intreb ce oare sa mai fac si tatal meu a zis ca mai vrea sa manace gogosi. Si asa am facut portia intreaga. Si de ambele ori au iesit minunate!! Multumesc pentru reteta!! <3
veronica
2015-02-01T09:43:28+02:00 at 2015-02-01T09:43:28+02:00
Am observat ca nu se pune deloc ulei sau unt. Asa e reteta sau e o greseala si a fost omis acest ingredient? Si banuiesc ca ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Adrian Vrauko
2015-02-01T15:26:49+02:00 at 2015-02-01T15:26:49+02:00
Buna,
Nu, nu se pune deloc ulei sau unt, se coc doar in ulei.
Tatiana
2015-02-01T17:26:40+02:00 at 2015-02-01T17:26:40+02:00
Am am terminat gogosii!!!
Foarte gustosi si pufosi!!!
Se merita incercata reteta!!!
Marinela
2015-02-01T18:42:38+02:00 at 2015-02-01T18:42:38+02:00
Super! nici nu ma asteptam sa imi iasa asa. foarte bune
Cristina
2015-02-07T21:17:33+02:00 at 2015-02-07T21:17:33+02:00
Am facut si eu….. imi pare rau ca nu pot posta fotografia. Au iesit supeeeeer !!! Le-am preparat doar din jumatate de cantitate, de frica sa nu gresesc ceva. Daca se respecta reteta ies perfecte 18 bucati din 500 g faina ). Pofta mare !
virginia
2015-02-15T17:51:50+02:00 at 2015-02-15T17:51:50+02:00
buna, daca le prajesc in ulei din soia si floarea soarelui are ceva? se fac oricum, nu?
multumesc anticipat!
angela
2015-02-21T14:48:03+02:00 at 2015-02-21T14:48:03+02:00
Interesanta rețetă.am sa încerc a 1000 oara sa fac gogoși.le ador.orice rețetă am încercat pana acum, îmi ieșeau scovergi.:)).apropo,mai oameni buni.fiți mai atenți/e,rețeta nu-i aparține lui Teo.ea doar a distribuit un link cu rețetă altcuiva.hahaha.in fine!bafta la gogosit!hihi.
iliana
2015-02-21T16:20:32+02:00 at 2015-02-21T16:20:32+02:00
1. După ce stă la dospit 30-50 minute, aluatul își dublează volumul, nu cantitatea.
2. Nu sunt mai sănătoase coapte în cuptor, decât prăjite în ulei?
emilia
2015-02-22T13:43:01+02:00 at 2015-02-22T13:43:01+02:00
o reteta foarte buna ,multumim.EMY si MARY
Elena
2015-02-27T18:47:47+02:00 at 2015-02-27T18:47:47+02:00
Atazl le-am facut……..au iesit excelente ! !!!! Multumesc ptr reteta.
ana
2015-03-03T17:36:12+02:00 at 2015-03-03T17:36:12+02:00
Buna ziua! Teo
Cam de multisor nu te-am vizitat ,dar am fost ocupata ,stii cine sunt vecina ta din Braila ,tu nu ma cunosti dar eu te stiu de cand erai copil micut
Am vazut o reteta de gogosi ,abia astept maine sa o fac ,te pup si iti doresc sa ai sanatate si fetita ta deasemeni si tot binele din lume .
Sa stii ca eu kiar daca nu am venit aici sa te vizitez ,te urmaresc zilnic pe Kanal D la emisiune ,eu la tv ,ma uiti numai la Kanal D si telenovele
Sorica Paraianu
2015-04-18T23:11:00+03:00 at 2015-04-18T23:11:00+03:00
Ce. Bun. 😉
oana ribac
2015-10-11T19:12:27+03:00 at 2015-10-11T19:12:27+03:00
Esti o scumpà si te felicit pentru toate activitàtile tale si nu ìn ultimul rànd pentru emisiune.mult succes ìn carierà si te felicit si pentru faptul cà esti o super-màmicà ìn viata de zi cu zi.cu admiratie si simpatie, oana.
ilaria
2016-01-03T11:54:39+02:00 at 2016-01-03T11:54:39+02:00
nu se deschide modul de preparare
Carmen
2016-04-27T23:49:16+03:00 at 2016-04-27T23:49:16+03:00
Le -am pregatit in seara asta sunt foarte bune. Reteta e deosebita. Delicioase.
Maria
2016-09-18T09:25:40+03:00 at 2016-09-18T09:25:40+03:00
Eu am auzit ca nu se pune albusul de la ou ca le intareste. Este adevarat?
dan Bratosin
2016-09-21T10:07:08+03:00 at 2016-09-21T10:07:08+03:00
Reţeta nu este scrisă de Teo…Ea doar a distribuit linkul.E suficient sa citiţi sub titlu.
Mulţumim pentru reţeta Adrian.
Cristina
2017-02-01T15:25:51+02:00 at 2017-02-01T15:25:51+02:00
Este cea mai buna rețetă de gosoși pe care am făcut o vreodată sunt super bune mulțumesc pt rețetă multă sănătate