Connect with us

Revistateo.ro

Reteta zilei: Gogosi pufoase

Deserturi

Reteta zilei: Gogosi pufoase

Gogosi pufoase. Mie imi plac foarte mult gogosile pufoase si de fiecare data cand am timp le fac cu foarte mare placere. Am o reteta speciala, de la bunica mea care nu da gres niciodata. Iata ce ingrediente trebuie sa aveti in casa inaine sa va apucati de aluat.

Gogosi pufoase

INGREDIENTE GOGOSI PUFOASE

  • 1 kg de faine
  • 500 ml de lapte
  • 2 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 50 de grame de drojdie proaspata
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 zahar vanilat
  • 2 cartofi
  • jumatate de lingurita de sare

MOD DE PREPARARE GOGOSI PUFOASE

Probabil vi se pare ciudat ca pe lista de ingrediente gasiti cartofii, dar am sa explic mai jos la ce ii folosim. Puneti la fiert cei doi cartofi, curatati, spalati si taiati in bucati cat mai mici pentru a se fierbe rapid. Intre timp pregatiti drojdia pe care trebuie s-o dizolvati intr-o jumatate de cana cu lapte cald, restul il folosim la aluat. Lasati drojdia sa se activeze 5 minute, dupa care intr-un bol puneti toata faina, cele doua oua, sarea,esenta de vanilie, zaharul vanilat, zaharul si adaugati drojdia din cana.

RECOMANDARE: TEST ONLINE! AFLA CE DESTIN VEI AVEA

Zdrobiti bine cartofii fierti, transformati-i practic intr-un piure si adaugati-i in compoztie. Cartofii fac ca gogosile sa fie pufoase si moi, in plus le dau un gust aparte. Apoi incepeti sa turnati laptele la temperatura camerei, treptat, amestecand cu mana pana cand compozitia se omogenizeaza. Este posibil sa nu aveti nevoie de tot laptele, aluatul nu trebuie sa fie tare, are o textura lipicioasa, dar sa se poata lucra cu el.

Dupa ce ati amestescat bine toate ingredientele, lasati aluatul acoperit cu un prosop timp de 30-50 de minute la dospit. Pana cand acesta isi dubleaza cantitatea.

Scoateti aluatul din castron si pe o sufrafata presarata cu faina, intindeti-l cu ajutorul unui facalet, trebuie sa aiba o grosime de 2 degete. Apoi cu ajutorul unei cani de cafea sau forme rotunde taiati aluatul.

RECOMANDARE: AFLA CE VIITOR O SA AI IN FUNCTIE DE MOMENTUL NASTERII TALE

Dupa ce ati terminat de taiat, acoperiti gogosile cu un prosop si lasati-le la „odihnit” timp de 20 de minute. Ele vor dospi din nou, daca nu efectuati acest proces se intaresc si nu mai au gustul special.

Intr-o tigaie, puneti 1 litru de ulei pe care trebuie sa-l incingeti bine. Eu il tin cam 7 minute la foc mare, apoi puneti gogosile la prajit, dar nu mai mult de 4 pentru ca se raceste uleiul si patrunde in aluat.

Intr-o tava tapetata cu hartie absorbanta asezati gogosile coape si lasati-le sa se raceasca. Puteti sa le consumati cu ciocolata, gem de orice fel sau doar pudrate cu zahar praf.

P.S. Bunica mea a fost de origine slovaca si am senzatia, dar nu bag mana in foc, ca reteta este de acolo, oricum cu siguranta este extrem de utilizata in orasul Nadlac, din Judetul Arad, unde traiesc foarte multi slovaci :).

Acum ca v-am prezentat reteta si mi s-a facut dor de bunica, va urez Pofta buna! Sa imi spuneti cum au iesit!

66 Comments

66 Comments

  1. GABI BRUMA

    2014-05-31T21:23:03+03:00 at 2014-05-31T21:23:03+03:00

    Multumesc pt idee .O s-o incerc si apoi iti comunic cum au iesit.

  2. Flori

    2014-08-09T19:37:43+03:00 at 2014-08-09T19:37:43+03:00

    Incerc reteta !!!sper sa-mi iasa bune !!!!Va anunt

  3. Cristina

    2014-08-09T23:08:55+03:00 at 2014-08-09T23:08:55+03:00

    Buna Teo,imi cer scuze ca imi permit sa te intreb,dar bunica ta a locuit in Nadlac?

    • anonim

      2014-12-07T00:04:24+02:00 at 2014-12-07T00:04:24+02:00

      Credeți că vă va răsounde Teo? Nici vorba! Site-ul e administrat de altcineva! Și pagina de facebook! Sunt 99% că ea n-a scris vreodată pe acest site sau pe facebook!

  4. Alina

    2014-08-10T13:12:46+03:00 at 2014-08-10T13:12:46+03:00

    Drojdia trebuie sa fie proaspata neaparat?eu am uscata, o iesii oare???

    • Adrian Vrauko

      2014-08-10T13:30:20+03:00 at 2014-08-10T13:30:20+03:00

      Se poate face si cu drojdie uscata.

      • ANCA BUTNARIU

        2014-10-12T11:31:15+03:00 at 2014-10-12T11:31:15+03:00

        De ce nu ?

      • anonim

        2015-01-11T19:42:35+02:00 at 2015-01-11T19:42:35+02:00

        Se poate si cu drojdie uscata, dar nu se pun mai mult de 10 gr.

      • anonim

        2015-01-11T19:46:15+02:00 at 2015-01-11T19:46:15+02:00

        Se poate si cu drojdie uscata, dar nu mai mult de 10 gr.

      • maria

        2015-02-01T21:29:54+02:00 at 2015-02-01T21:29:54+02:00

        am si eu o intrebare.nu e cam inalt aluatul de 2 degete?ma gandesc ca sunt cam 2 cm si cat mai cresc si dupa ce sunt taiate…

  5. OPREA LOREDANA

    2014-08-11T16:26:04+03:00 at 2014-08-11T16:26:04+03:00

    Abia astept sa la incerc !

  6. Daniela

    2014-08-19T11:04:29+03:00 at 2014-08-19T11:04:29+03:00

    Excelenta reteta, nu am facut niciodata gogosi pana acum, dar nu voi mai face cu un kg de faina ca ies prea multe. 500 gr suficient.

  7. MorarSimona -Gabriela

    2014-09-17T16:34:46+03:00 at 2014-09-17T16:34:46+03:00

    Merci pt reteta TEO draga!Nu am facut inca gogosi cu cartofi ,dar nu-i tarziu sa incerc sa fac .Cred ca sunt satioase si tare gustoase .D -zeu sa o ierte pe bunica ta ,am inteles ca ai vorbit la trecut despre dansa .Doamne da sa-mi iasa bune gogosile ……..!

  8. gabi

    2014-09-17T16:52:20+03:00 at 2014-09-17T16:52:20+03:00

    Sigur trebuiesc incercate,doar este reteta lui Teo.

    • alina

      2014-09-17T22:32:42+03:00 at 2014-09-17T22:32:42+03:00

      Foarte bune …

  9. Lenuta

    2014-09-18T08:40:50+03:00 at 2014-09-18T08:40:50+03:00

    Esti o draguta , am notat reteta …te pup

  10. violeta

    2014-09-19T12:05:56+03:00 at 2014-09-19T12:05:56+03:00

    De bune or fi ele bune , dar de ingrasat nu ingrasa?

  11. Lenuta Ohriniuc

    2014-09-21T15:48:56+03:00 at 2014-09-21T15:48:56+03:00

    am sa incerc si eu reteta

  12. ramaitanar

    2014-09-25T15:26:42+03:00 at 2014-09-25T15:26:42+03:00

    Incercate! Sunt absolut senzationale. Nu musai de la cartof in compozitie, ci de la faina. Trebuie sa se tina cont de o faina cu agent de crestere si rabdare sa le lasi la crescut.

  13. Sanda.ianosi

    2014-10-12T12:56:57+03:00 at 2014-10-12T12:56:57+03:00

    Am notat reteta. Foarte interesanta…cartoful fiert…
    Revin cu aprecieri. MultumimTeo si Adrian .

  14. Sanda.ianosi

    2014-10-12T12:59:38+03:00 at 2014-10-12T12:59:38+03:00

    Am notat reteta. Multumim Teo si Adrian .

  15. Georgescu Mirela

    2014-10-12T20:34:01+03:00 at 2014-10-12T20:34:01+03:00

    Sunt foarte bune ! delicioase, bine depinde de gusturile fiecare ia , chiar acum le fac , multumesc TEO , ADRIAN pentru idee ( reteta ) !!

  16. Denisa

    2014-10-12T20:35:10+03:00 at 2014-10-12T20:35:10+03:00

    Din pacate mie nu mi-au iesit, am respectat totul exact, dar nu s-au dospit deloc, nu au crescut deloc, au ramas ca niste scovergi dulci si aluatul foartee lipicios s-a lipit de maini de castron….nu o s-o mai repet, se pare ca nu ma pricep la deserturi… O seara buna Teo.

    • Adrian Vrauko

      2014-10-13T00:33:59+03:00 at 2014-10-13T00:33:59+03:00

      Imi pare rau sa aud asta Denisa! Probabil a fost ceva in neregula cu drojdia…

    • Loredana

      2014-10-29T15:23:36+02:00 at 2014-10-29T15:23:36+02:00

      pai cand ai vazut ca se lipeste de maini si de castron trebuia sa presari inca putina faina si se facea ok.multa bafta data viitoare! 🙂

    • anonim

      2015-01-11T19:50:26+02:00 at 2015-01-11T19:50:26+02:00

      Aluatul trebuie framantat 15 minute. Poate ca trebuia sa mai adaugi putina faina, iar la sfarsit, ca sa se desprinda de pe maini, se toarna 50 ml de ulei si se framanta usor

  17. maria

    2014-10-12T21:09:02+03:00 at 2014-10-12T21:09:02+03:00

    Multumesc pentru reteta. Acum am terminat de facut si sunt PUFOASE SI GROZAVE. Te pup.

  18. Toni

    2014-10-12T21:11:03+03:00 at 2014-10-12T21:11:03+03:00

    Le-am facut,au iesit super.Multumesc pentru reteta!

  19. IULIA

    2014-10-13T17:16:24+03:00 at 2014-10-13T17:16:24+03:00

    50 gr drojdie treb pusa in castronel cu 2 lingurite zahar si un pahar lapte caldut ….. dupa ce se deaface bine drojdia se adauga 2-3 linguri faina ( compozitia treb sa fie f moale )…… in 5- 10 min creste ….. se adauga in compoziria de faina . Asta este maiaua …. fara aceasta compozitie nu creste aluatul de gogosi ,paine .

  20. magda

    2014-10-18T20:22:15+03:00 at 2014-10-18T20:22:15+03:00

    Tocmai le-am facit si au iest super!!!

    • Loredana

      2014-10-29T15:26:48+02:00 at 2014-10-29T15:26:48+02:00

      Eu n-am urmat pasii astia…Am amestecat drojdia cu laptele caldut si l-am lasat 5 min…apoi l-am adaugat cu restul…mi-a iesit minunat oricum!

  21. Loredana

    2014-10-29T15:20:09+02:00 at 2014-10-29T15:20:09+02:00

    Am facut aseara aceste gogosi,,,Au iesit mai bune decat ma asteptam…de obicei nu-mi prea ieseau gogosile dar astea sunt un adevarat deliciu,,,Le recomand din inima…Ce am remarcat eu este ca nu raman goale in mijloc cum obisnuia sa mi se intample…si azi dupa cateva ore au ramas tot moi si pufoase, nu s-au intarit! Singura modificare pe care am simtit nevoia s-o fac a fost sa pun mai putina drojdie,,,am cumparat drojdie chiar la cub de 50 gr,si mi s-a parut cam mare…am pus doar 25 gr.dar a fost fff bine!Multumesc de reteta!

  22. Dana

    2014-11-19T19:29:08+02:00 at 2014-11-19T19:29:08+02:00

    Bunica mea era poloneza si facea aceleasi gogosi.Au iesit suuuper.Chiar imi era dor.Multumesc!

  23. Silvia Ionescu

    2015-01-11T11:31:42+02:00 at 2015-01-11T11:31:42+02:00

    Silvia 11/ian/2015,at11.30 Ma intereseaza diverse retete,pentru diabet….Multumesc anticipat…

  24. Camelia

    2015-01-11T12:08:03+02:00 at 2015-01-11T12:08:03+02:00

    Am facut si eu dar fara cartofi secretul este sa lasi aluatul la dospit si sa le coci in ulei mult.

  25. gabi

    2015-01-11T14:34:41+02:00 at 2015-01-11T14:34:41+02:00

    Sunt perfecte. Le-am făcut de două ori de anul trecut, de când le-am descoperit. Pufoșeniee!

    • Neli

      2015-01-11T19:01:36+02:00 at 2015-01-11T19:01:36+02:00

      Mi.au iesit genial. Multumesc ptr reteta. Am utilizat doar 1/2kg de faina si restul la jumate. Au iesit pufoase cu cartoful fiert si facut puré. Sint incintata.

  26. Eleny

    2015-01-11T17:03:05+02:00 at 2015-01-11T17:03:05+02:00

    minunate, familia este foarte inncantata cand au acest desert minunat…..il prepar foarte des

  27. Neli

    2015-01-11T18:53:58+02:00 at 2015-01-11T18:53:58+02:00

    Multumesc ptr reteta! Mi.au iesit fenomenal. Am utilizat 1/2de kg de faina si mi.au iesit vreo 50 de gogosi pufoase si aromatice care servite cu cafea, sint extraordinar de bune. Daca as putea as posta poza aici. Sint multumita cum mi.au iesit!

  28. Neli

    2015-01-11T18:58:10+02:00 at 2015-01-11T18:58:10+02:00

    Mi.au iesit genial! Multumesc ptr reteta. Am utilizat doar 1/2 kg de faina, si restul de ingrediente la 1/2. Nu am cuvinte sa descriu ce bune si frumo

  29. Neli

    2015-01-11T19:04:27+02:00 at 2015-01-11T19:04:27+02:00

    Mi.au iesit genial. Multumesc ptr reteta. Am utilizat doar 1/2kg de faina si restul la jumate. Au iesit pufoase cu cartoful fiert si facut puré. Sint incintata.

  30. viorica adamache

    2015-01-11T20:39:39+02:00 at 2015-01-11T20:39:39+02:00

    sunt extraordinare, cartofii le fac pufoase acesta era secretul.

  31. viorica adamache

    2015-01-11T20:42:10+02:00 at 2015-01-11T20:42:10+02:00

    sunt extraordinare de bune si pufoase. cartoful a fost secretul.

  32. viorica adamache

    2015-01-11T20:48:33+02:00 at 2015-01-11T20:48:33+02:00

    au iesit extraordinare ,bune si pufoase .cartoful a fost secretul.

    au iesit extraordinare.

  33. viorica adamache

    2015-01-11T20:50:38+02:00 at 2015-01-11T20:50:38+02:00

    au iesit extraordinare

  34. Moise Daniel

    2015-01-12T19:08:16+02:00 at 2015-01-12T19:08:16+02:00

    Mi-au iesit foarte bune, pufoase si foarte delicioase…..

  35. Anca

    2015-01-17T14:52:57+02:00 at 2015-01-17T14:52:57+02:00

    Exact cum spune în rețetă. Minunate, pufoase și gustoase! Poftă buna la gogoșele!!!

  36. Mirela Cris

    2015-01-25T13:54:35+02:00 at 2015-01-25T13:54:35+02:00

    Prima data cand am facut am impartit totul la 2 si am facut doar jumatate, sa vad daca o sa-mi iese. Si spre fericirea mea si a familiei mele, au iesit delicioase! S-au terminat imediat(asta a fost intr-o sambata). Duminica intreb ce oare sa mai fac si tatal meu a zis ca mai vrea sa manace gogosi. Si asa am facut portia intreaga. Si de ambele ori au iesit minunate!! Multumesc pentru reteta!! <3

  37. veronica

    2015-02-01T09:43:28+02:00 at 2015-02-01T09:43:28+02:00

    Am observat ca nu se pune deloc ulei sau unt. Asa e reteta sau e o greseala si a fost omis acest ingredient? Si banuiesc ca ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

    • Adrian Vrauko

      2015-02-01T15:26:49+02:00 at 2015-02-01T15:26:49+02:00

      Buna,
      Nu, nu se pune deloc ulei sau unt, se coc doar in ulei.

  38. Tatiana

    2015-02-01T17:26:40+02:00 at 2015-02-01T17:26:40+02:00

    Am am terminat gogosii!!!
    Foarte gustosi si pufosi!!!
    Se merita incercata reteta!!!

  39. Marinela

    2015-02-01T18:42:38+02:00 at 2015-02-01T18:42:38+02:00

    Super! nici nu ma asteptam sa imi iasa asa. foarte bune

  40. Cristina

    2015-02-07T21:17:33+02:00 at 2015-02-07T21:17:33+02:00

    Am facut si eu….. imi pare rau ca nu pot posta fotografia. Au iesit supeeeeer !!! Le-am preparat doar din jumatate de cantitate, de frica sa nu gresesc ceva. Daca se respecta reteta ies perfecte 18 bucati din 500 g faina ). Pofta mare !

  41. virginia

    2015-02-15T17:51:50+02:00 at 2015-02-15T17:51:50+02:00

    buna, daca le prajesc in ulei din soia si floarea soarelui are ceva? se fac oricum, nu?
    multumesc anticipat!

  42. angela

    2015-02-21T14:48:03+02:00 at 2015-02-21T14:48:03+02:00

    Interesanta rețetă.am sa încerc a 1000 oara sa fac gogoși.le ador.orice rețetă am încercat pana acum, îmi ieșeau scovergi.:)).apropo,mai oameni buni.fiți mai atenți/e,rețeta nu-i aparține lui Teo.ea doar a distribuit un link cu rețetă altcuiva.hahaha.in fine!bafta la gogosit!hihi.

  43. iliana

    2015-02-21T16:20:32+02:00 at 2015-02-21T16:20:32+02:00

    1. După ce stă la dospit 30-50 minute, aluatul își dublează volumul, nu cantitatea.
    2. Nu sunt mai sănătoase coapte în cuptor, decât prăjite în ulei?

  44. emilia

    2015-02-22T13:43:01+02:00 at 2015-02-22T13:43:01+02:00

    o reteta foarte buna ,multumim.EMY si MARY

  45. Elena

    2015-02-27T18:47:47+02:00 at 2015-02-27T18:47:47+02:00

    Atazl le-am facut……..au iesit excelente ! !!!! Multumesc ptr reteta.

  46. ana

    2015-03-03T17:36:12+02:00 at 2015-03-03T17:36:12+02:00

    Buna ziua! Teo
    Cam de multisor nu te-am vizitat ,dar am fost ocupata ,stii cine sunt vecina ta din Braila ,tu nu ma cunosti dar eu te stiu de cand erai copil micut
    Am vazut o reteta de gogosi ,abia astept maine sa o fac ,te pup si iti doresc sa ai sanatate si fetita ta deasemeni si tot binele din lume .
    Sa stii ca eu kiar daca nu am venit aici sa te vizitez ,te urmaresc zilnic pe Kanal D la emisiune ,eu la tv ,ma uiti numai la Kanal D si telenovele

  47. Sorica Paraianu

    2015-04-18T23:11:00+03:00 at 2015-04-18T23:11:00+03:00

    Ce. Bun. 😉

  48. oana ribac

    2015-10-11T19:12:27+03:00 at 2015-10-11T19:12:27+03:00

    Esti o scumpà si te felicit pentru toate activitàtile tale si nu ìn ultimul rànd pentru emisiune.mult succes ìn carierà si te felicit si pentru faptul cà esti o super-màmicà ìn viata de zi cu zi.cu admiratie si simpatie, oana.

  49. ilaria

    2016-01-03T11:54:39+02:00 at 2016-01-03T11:54:39+02:00

    nu se deschide modul de preparare

  50. Carmen

    2016-04-27T23:49:16+03:00 at 2016-04-27T23:49:16+03:00

    Le -am pregatit in seara asta sunt foarte bune. Reteta e deosebita. Delicioase.

  51. Maria

    2016-09-18T09:25:40+03:00 at 2016-09-18T09:25:40+03:00

    Eu am auzit ca nu se pune albusul de la ou ca le intareste. Este adevarat?

  52. dan Bratosin

    2016-09-21T10:07:08+03:00 at 2016-09-21T10:07:08+03:00

    Reţeta nu este scrisă de Teo…Ea doar a distribuit linkul.E suficient sa citiţi sub titlu.
    Mulţumim pentru reţeta Adrian.

  53. Cristina

    2017-02-01T15:25:51+02:00 at 2017-02-01T15:25:51+02:00

    Este cea mai buna rețetă de gosoși pe care am făcut o vreodată sunt super bune mulțumesc pt rețetă multă sănătate

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top