Connect with us

Revistateo.ro

Reteta zilei: Prajitura zi si noapte

Prajituri

Reteta zilei: Prajitura zi si noapte

Reteta zilei: Prajitura zi si noapte

Blat:

5 oua
120 gr faina
30 gr cacao
1/2 plic praf de copt
30 ml apa rece
100 gr zahar
1 plic zahar vanilat

Crema:

3 oua
100 gr zahar
150 ml lapte
vanilie
10 gr gelatina
500 gr frisca
2 lingurite esenta de rom

Sirop de rom – 100 ml

Decor: nuca de cocos macinata

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare, vanilie si apa. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu galbenusurile mixate. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava (dimensiune 20×30) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit.

Se lasa la copt cca 20 min, pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala. Se lasa sa se racesca complet.

Intr-o cratita punem gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale si amestecam. Se pune cratita pe Baine-Marie, amestecand din cand in cand. Cand s-a ingrosat se ia de pe baia de abur si o lasam la racit.

Cand crema s-a racit se adauga frisca batuta, esenta de rom si vanilie. Se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena.

In tava in care am compt blatul se adauga folie alimentara, stropim cu sirop apoi adaugam blatul. Se stropeste blatul cu restul de sirop apoi se adauga crema. Se intinde uniform, se trece furculita prin crema usor, astfel incat sa oferim prajiturii un decor.

Se presara nuca de cocos si se introduce la rece pentru min 3 ore.

Se scoate cu grija din tava si se portioneaza.

Se serveste rece, se pastreaza la frigider maxim 24 ore.

Sursa: bucataria-romaneasca.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Prajituri

To Top