Connect with us

Revistateo.ro

Retete de bomboane de Craciun

Deserturi

Retete de bomboane de Craciun

Iti place sa mananci bomboane de Craciun? Daca vrei sa iti pui amprenta asupra mesei de Craciun, poti face chiar tu bomboanele pe care le pui sub brad sau le agati in pom. Iata doua retete ingenioase.

Bomboane de Craciun cu cacao si menta

Ai nevoie de:
– 1 1/2 faina de ovaz
– 1/4 faina din nuca de cocos
– 1 lingura cacao
– 1 lingurita de ness
– Praf de vanilie
– sare
– 1/2 lingurita de extract de menta
– 1/2 unt de arahide sau finetti
– 1/4 sirop de artar
– 1 lingura de lapte

Instructiuni:
Intr-un castron adanc, amesteca fainile, pudra de cacao si vanilie, ness-ul si sarea. In cuptorul cu microunde topeste untul de arahide sau crema de ciocolata, alaturi de siropul de artar. Adauga extractul de menta apoi amesteca cu ingredientele uscate. Amesteca bine pana se incorporeaza. Daca aluatul ti se pare prea gros, adauga o lingura de lapte pana obtii textura dorita. Cu ajutorul mainilor, formeaza bilute din aluat, pe care sa le asezi frumos pe un platou. Baga-l la frigider pana sa intaresc putin.

2. Bomboane cu coacaze uscate
Ai nevoie de:
– o lingura si jumatate de fulgi
– unt de migdale (vezi aici cum il poti prepara acasa)
– 5 lingurite de miere de albine
– zeama de la o portocala
– o jumatate de lingurita deextract de migdale
– coacaze uscate
– ciocolata alba

Instructiuni:
Pune intr-o tava o bucata de hartie de copt. Pentru a face faina de ovaz, poti pune intr-un blender fulgi de ovaz pana ii maruntesti. Intr-o craticioara, adauga untul de migdale si mierea, incalzindu-le pana se topesc si se omogenizeaza solutia obtinuta. Adauga zeama de la o portocala si extractul de migdale. Cand este gata, ia craticioara de pe aagaz si adauga faina de ovaz si coacazele uscate. Amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele.

Cu ajutorul unei linguri, ia din compozitie si ruleaza-o in maini pana obtii niste bilute mici, sub forma de bomboane. Baga-le la frigider si asteapta sa se intareasca. Topeste ciocolata alba in bain marie si cu ajutoprul unei pungi de patiserie, traseaza dungi peste bomboanele deja intarite. Le vei orna frumos. Daca ai timp si talent, poti incerca sa faci o forma de fulg de zapada pe fiecare bomboana.

Spor la gatit si pofta buna!

Sursa foto: Shutterstock

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top