Connect with us

Revistateo.ro

Rețete cu morcov pentru o piele mai fină

Frumusete

Rețete cu morcov pentru o piele mai fină

Morcovii conțin o cantitatea considerabilă de beta-caroten, dar și alți compuși benefici cum ar fi vitamina A, vitamina C, minerale și antioxidanți puternici. Consumul regulat de morvoci aduce numeroase beneficii sănătății, în special ochilor, pielii, sistemului digestiv și dinților. Pielea devine strălucitoare și sănătoasă, fiind protejată de câtre antioxidanți și vitamina A, care crează o barieră împotriva acțiunii nocive a radicalilor liberi. Sucul de morcovi ajută la estomparea cicatricilor și a petelor și are proprietăți anti ageing. Tratamentele care conțin morcovi sau suc de morcovi sunt potrivite pentru orice tip de pielea, mai ales pentru cea uscată. Iată câteva rețete care pot face minuni!

Mască hidratantă cu morcovi – ai nevoie de 2 linguri de morcov dat prin răzătoare, o lingură de miere de albine, o linguriță de smântână, câțiva stropi de ulei de măsline. Se formează o pastă omogenă din toate aceste ingrediente și se aplică pe toată fața, evitând zona ochilor și a buzelor. Masează foarte ușor 1 minute, iar apoi las-o să acționeze aproximativ 15 minute. Clătește tenul cu apă călduță. Pielea rămâne fină, hidratată și are o strălucire naturală.

CITEȘTE ȘI: ULEIUL DE MĂSLINE TE AJUTĂ SĂ AI GENE MAI FRUMOASE

Spray calmant cu morcovi – dacă îți simți pielea iritată în urma expunerii la soare, praf sau vânt, acest spray natural este remediul ideal. Ai nevoie de două părți de suc de morcovi și o parte de apă de trandafiri. Amestecă-le într-o sticlă curată cu pulverizator și agită bine. Folosește acest sprat ori de câte ori te strânge fața sau ai iritații și mâncărimi.

Ulei pentru ten uscat –  amestecă o linguriță de suc de morcovi cu 2 stropi de zeamă de lămâie și 2 linguri de ulei de migdale dulci. Aplică pe zonele cu probleme și masează până ce uleiul intră în piele. Este indicat să folosești acest ulei seara și să-l lași să acționeze pe timpul nopții. Dimineață spală-te cu apă caldă și aplică o cremă hrănitoare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top