Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

RIO 2016. Jocurile Olimpice au inceput ! FOTO

Ceremonia de deschidere a JO 2016 a inceput in jurul orei o2.00 (ora Romaniei), iar delegatia Romaniei a defilat de la ora 04.24, in frunte cu Catalina Ponor, portdrapelul tarii noastre.

Flacara olimpica a fost aprinsa de Vanderlei de Lima, medaliat cu bronz in proba de maraton la Olimpiada din Atena (2004). Fostul tenismen Gustavo Kuerten a fost cel care a dus torta olimpica in interiorul stadionului Maracana, scrie huff.ro.

La festivitatea oficiala de deschidere a JO 2016 a fost tras si un semnal de alarma in ceea ce priveste incalzirea gloabala: toate cele cinci cercuri olimpice si-au schimbat culorile clasice in culoarea verde. Lumea a fost incurajata sa planteze copaci, in dauna distrugerii naturii.

Kenyanul Kipchoge Keino, dublu campion olimpic la semi-fond, a devenit, cu ocazia ceremoniei de deschidere a Jocurilor, primul castigator al premiului „Laurii Olimpici”.

Dupa ce defilarea sportivilor s-a incheiat, presedintele Comitetului de organizare RIO 2016, Carlos Nuzman a facut o scurta declaratie: „Ma adresez intregii planete, celor cinci continente, bine ați venit la Rio, Orasul Olimpic. Visul Olimpic este acum Realitate Olimpica. Cel mai frumos loc din lume e aici si acum. Brazilia primeste lumea cu brațele deschise.”

Citeste si: Program sportivi romani la Olimpiada de la Rio. Cine concureaza in prima zi

Citeste si: RIO 2016. Cine transmite Olimpiada LIVE la TV

jo 2016 deschidere

Aprinderea flacarii olimpice

olimpiada romania

Romania la Olimpiada

romaniajo

Delegatia Romaniei

china

Delgatia Chinei

germania

Delegatia Germaniei

sua

Delegatia SUA

rio

Delegatia Rusiei

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top