Connect with us

Revistateo.ro

RISOTTO CU URZICI IN CREMA

Garnituri

RISOTTO CU URZICI IN CREMA

160 gr orez bob mare
1 l supa vegetala
1 ceapa hasma
300 de gr de urzici
2-3 firicile usturoi proaspat
1 peperoncino
2 linguri de parmesan ras
1 bucatica de unt
Sare si piper

Crema:
200 de gr de urzici
1 cartof
200 ml lapte
1 lingura de smantana
2 firiciele usturoi proaspat
½ litru supa vegetala
2 linguri de nuci
1 linguri de parmezan
1 lingura de smantana

Dam in clocot urzicile.Le intindem bine pe un platou.Le trecem intr-un pic de ulei pe foc si punem firicilele taiate de usturoi si le condimentam cu sare. Crema- Taiem marunt ceapa, o punem putin pe foc in ulei si o calim . Adaugam urzicile, acoperim cu supa de legume si adaugam si cartoful taiat cuburi, apoi lasam la fiert.Cand totul este fiert f bine adaugam lapte , trecem prin mixer si adaugam si nuci si parmezan. Trecem din nou prin mixer si apoi punem pe foc pana ajunge crema asa cum o vrem. Spre sfarsit adaugam o lingura de smantana.
Risotto-
Calim o ceapa intr-un pic de ulei , adaugam orezul si lasam sa se prajeasca un pic.Cand devin putin aurii incepem sa adaugam partea din urzici si supa treptat.La inceput, optional, putem adauga un ardei iute. Cand orezul este gata il lasam o idée mai lichid si adaugam unt si parmezan si amestecam incontinuu.Il vom servi pe crema de urzici.Se pune sare si piper.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Garnituri

To Top