Connect with us

Revistateo.ro

Rod McKuen, compozitorul lui Frank Sinatra, a încetat din viață

Stiri

Rod McKuen, compozitorul lui Frank Sinatra, a încetat din viață

Rod McKuen a fost unul dintre cei mai importanți poeți, cântăreți și compozitori americani, cariera lui fiind onorată cu două nominalizări la Premiile Oscar și o nominalizare la Premiile Pulitzer. A devenit cunoscut în anii 60 și 70 când l-a promovat intens în America pe cântărețul belgian Jacques Brel, căruia i-a tradus o melodie care avea să fie întipărită în mințile tuturor americanilor, „Le moribond”.

Actorul, poetul și cântărețul a murit aseară la Los Angeles din cauza insuficienței respiratorii, acesta suferind de pneumonie. Vestea morții a fost dată de bunul său prieten, Jim Pierson, pentru Los Angeles Times. Rod McKuen a avut o carieră de compozitor fastuoasă, acesta lucrând pentru mai mulți artiști de notorietate internațională precum Frank Sinatra, Barbra Stresand sau Johnny Cash.

CITEȘTE ȘI: MARTHA BIBESCU, 129 DE LA NAȘTEREA UNEI FIGURI EMBLEMATICE A CULTURII ROMÂNEȘTI

Rod McKuen a făcut furori și cu poeziile sale, publicând în cei 81 de ani 30 de volume de poezii. Unul din aceste volume, „Listen to the Warm” s-a vândut în milioane de exemplare. New York Times l-a descris adesea pe Rod McKuen, „laureatul non-oficial al poeților din America de Nord”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top