Connect with us

Revistateo.ro

scaun auto copii

Stil de viata

Romania, pe locul 1 intr-o statistica ingrijoratoare. Cum poate fi evitata cu achizitionarea unui scaun auto

La inceputul lunii iulie a anului 2015, a fost oferita o statistica infioratoare pentru Romania. Tara noastra ocupa, potrivit ultimelor studii, primul loc intr-un top al accidentelor rutiere in care sunt implicati si copii. 69% dintre accidentele rutiere de acest tip se produc in zona urbana, acolo unde teoretic ar trebui sa existe, in fiecare dintre masinile implicate in ele, un scaun auto care se dovedeste in majoritatea cazurilor salvator de vieti.

69% dintre accidentele rutiere de acest tip se produc in zona urbana, acolo unde teoretic ar trebui sa existe, in fiecare dintre masinile implicate in ele, un scaun auto care se dovedeste in majoritatea cazurilor salvator de vieti.

Ingrijorator este faptul ca nu toti parintii se dovedesc a fi responsabili, considerand ca, incalcand legea, le ofera copiilor o libertate de miscare mai mare decat intr-un scaun auto. Ceea ce nu stiu ei este faptul ca si in cazul unei coliziuni minore, bebelusul poate suferi rani grave. Pentru cei care iau in serios viata celui mic, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand achizitionati un scaun auto:

  • Protectia scaunului auto la impactul lateral: acesta este cel mai periculos tip de coliziune in care pot fi implicati cei care stau pe bancheta din spate. Ca parinte, trebuie sa te asiguri ca scaunul auto pe care il achizitionezi ofera acest gen de protectie printr-o structura cu laterale ample, testate pentru astfel de accidente.

  • Ajustarile scaunului auto: pe masura ce copilul dumneavoastra va lua in greutate si va creste in inaltime, nevoile sale se vor modifica si scaunul auto va trebui sa tina pasul cu aceste doua dezvoltari. Unele modele trec de la dispunerea cu spatele inainte, tip scoica pentru bebelusi, la scaune pentru copii mici, cu ham, apoi pot da jos hamul, pentru a se folosi centura de siguranta si in final, cand copilul este destul de inalt, vor ramane doar cu sezutul, folosit pe post de inaltator.

  • Invelisul scaunului auto: trebuie sa cumperi un scaun auto cu un invelis care se poate da jos si curate in masina de spalat. Cand este mic, bebelusul va murdari constant materialul din care este realizat scaunul auto, astfel ca viata parintilor va fi facilitata in acest mod.

  • Centura de siguranta a scaunului auto: unele modele folosesc centura de siguranta a locul peste care este pus scaunul auto, in timp ce altele au propriul sistem de fixare cu ham in trei, patru sau cinci puncte, excelent pentru bebelusii agitate constant chiar si in timpul plimbarilor cu masina.

Siguranta copilului dumneavoastra este cea mai importanta. La Noriel gasesti scaune auto la preturi accesibile, care indeplinesc toate conditiile pentru ca cel mic sa se bucure de plimbarile cu masina si sa nu se expuna niciunui pericol. Descopera ofertele de la Noriel!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top