Stiri
S-a demonstrat: ce tulburări mintale au cei care îşi fac selfie-uri
O echipă de 4 psihanalişti celebri din cadrul Universităţii Birmingham, au dezvoltat subiectul selfie-urilor şi au ajuns la concluzia că maladia din spatele selfie-ului se cheamă tulburarea dismorfică a corpului (TDC) , cunoscută popular şi sub numele de ,,urâţenie a corpului”.
Tulburarea dismorfică a corpului începe să-şi facă apariţia încă din adolescenţă, atunci când individul devine conştient de defectele sale. Imediat după ce se conştientizează acest fapt, individul în cauză apelează la cunoscutul selfie pentru a încerca găsirea unghiului corect din care să-şi ascundă defectele fizice. Cercetătorii susţin că de aici şi până la un comportament obsesiv nu mai este decât un pas foarte mic.
CITEŞTE ŞI: BĂRBATUL SELFIE ESTE NARCISTIT
Specialiştii ne atenţionează că personalităţile celor care apelează la selfie prezintă caracteristici precum: narcisism, perfecţionism dus la extrem, personalitate izolată sau chiar respingere socială, tulburări psihice maniacale sau chiar sensibilitate la acceptarea realităţii.
Tulburarea dismorfică a corpului este o boală cronică, de durată, care lăsată să evolueze va distruge din interior viaţa individului, putând să îi dezorganizeze viaţa.
Ca în orice boală prevenţia este cea mai bună, astfel dacă observaţii apropiaţi care manifestă un interes deosebit faţă de un defect fizic, este bine să vă interesaţi ce fel de viziune asupra conceptului de frumos domină în grupul lor social. Este important să vă feriţi de a critica acel amănunt la persoana în cauză.
Persoana care suferă de tulburarea dismorfică a corpului va petrece mult timp din zi, în diferite momente, să se fotografieze, întrerupând activităţi cotidine precum jobul, învăţatul, mâncatul sau chiar o conversaţie importantă. În cele din urmă va urca selfie-ul pe care îl consideră perfect pe reţeaua de socializare. Apoi va aşteapta confirmarea prietenilor virtuali. Dacă această confirmare este un pozitivă, persoana dezvoltă o obsesie maniacă în acest sens.