Connect with us

Revistateo.ro

Rețeta de prăjitură, care te va ajuta să-ți faci ziua mai frumoasă.

Life

Să ne îndulcim ziua cu un desert delicios și ușor de preparat

Ai poftă de ceva dulce? Uită de cura de slăbire și alege să fie ziua din săptămână în care să te răsfeți. Noi îți venim în ajutor cu o idee pentru un desert delicios: prăjitură cu stafide și iaurt. Este ușor de preparat și nici nu costă mult.

Rețeta pentru prăjitura cu stafide și iaurt

Ai nevoie de:

– 300 gr iaurt
– 300 gr faina
– 300 gr zahar
– 3 oua
– 3 linguri ulei
– 100 gr stafide
– 50 gr coaja de lamaie confiata
– 1 pliculet praf copt

Mod de preparare:

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam iaurtul si amestecam bine. Punem apoi uleiul , faina si praful de copt si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam stafidele si coaja de lamaie. Tapetam forma (diametru 24 cm) cu hartie de copt si turnam aluatul.

Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste deasupra. Lasam sa se raceasca bine apoi scoatem din tava si portionam. Rezultatul: o prajitura cremoasa, cu gust fin de iaurt si lamaie, imbogatita de savoarea stafidelor.

Recomandare: Prăjitură în 5 minute. Rețeta celui mai simplu și gustos desert

Prăjitura în 5 minute mai poartă numele de prăjita Baiadera. Această prăjitură nu are nevoie de coacere, este simplă și foarte gustoasă.

Iată de ce ingrediente aveți nevoie:

– 280 gr biscuiți simpli, umpluți cu cremă

– 280 gr de biscuiți cu cremă, de cacao

– 130 gr de unt

– 200 gr ciocolată simplă

– 50 gr de arahide

– 50 gr de ciocolată albă

Mod de preparare:

Se pun biscuiții într-un blender și se macină mărunt (dacă nu aveți blender, se pun biscuiții într-o pungă și se trece cu sucitoare peste ea). Foarte important: biscuiții se macină pe rând, cei simpli se pun într-un recipient, cei de cacao în alt recipient. De asemenea se macină și arahidele. Se topește untul. După ce biscuiții au fost măcinați mărunt se pun arahidele peste.

Apoi, în cele două recipiente cu biscuiți măcinați se pune jumătate din cantitatea de unt topit și jumătate de arahide.

Se pregătește tava, în care punem folie alimentară. Se unge cu puțin ulei folia. Apoi vom așeza primul strat format din biscuiții de cacao amestecați cu unt. Peste stratul de biscuiți cu cacao se adaugă stratul de biscuiți simpli.

După ce a fost așezat și cel de-al doilea strat de biscuiți, se pune ciocolată neagră topită pe deasupra. Apoi se pune ciocolata albă, pe care o amestecăm cu cea neagră.

Recomandare: Rețeta pe care trebuie să o încerci – Prăjitura care nu îngrașă

Dacă vrei să pregătești un desert delicios, poate te gândești de două ori înainte. Asta pentru că te gândești, probabil, la silueta care va avea de suferit din cauza alimentației. Există însă anumite rețete pentru deserturi care nu aduc kilograme în plus. Iată cum se prepară prăjitura care nu îngrașă.

Pentru a pregăti această prăjitură ai nevoie de următoarele ingrediente:

– 400 de grame de fulgi de ovăz
– fructe, în funcție de preferințe
– câteva banane foarte coapte
– un vârf de linguriță de sare
– 3 ouă
– puțină esență de vanilie sau alte arome, în funcție de preferințe
– 350 de ml de lapte
– 2 linguri de miere
– 2 linguri de unt
– puțină scorțișoară (o linguriță)
– un pliculeț de praf de copt

Pentru a pregăti prăjitura care nu îngrașă trebuie să procedezi astfel:

1. Amestecă praful de copt cu scorțișoara și fulgii de ovăz.
2. Topește untul într-un recipient separat. Peste el trebuie să adaugi bananele zdrobite, mierea, laptele, ouăle și esența de vanilie.
3. După aceea poți pune amestecul care conține unt și restul ingredientelor peste amestecul praparat anterior, din fulgii de ovăz și celelalte ingrediente.
4. Pune compoziția rezultată într-o tavă. Dacă este nevoie, pune în tavă hârtie de copt.
5. Peste compoziție poți pune fructele care îți plac. Taie-le în felii subțiri sau cubulețe, după cum dorești.
6. Pune tava la cuptor și las-o pentru 30 sau 35 de minute, până când prăjitura se rumenește.
7. Când este gata, prăjitura se scoate din cuptor, se taie felii și se lasă cinci minute la răcit. Dacă dorești, o poți pune într-o pungă pe care să o ții bine închisă. Lasă prăjitura acolo pentru o jumătate de oră, după care o poți servi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top