Connect with us

Revistateo.ro

Sa nu arunci cozile de visine! Sunte bune pentru sanatate

Naturiste

Sa nu arunci cozile de visine! Sunt bune pentru sanatate

Delicioasele visine nu sunt bune doar fara coditele lor. Ba dimpotriva: sa nu le arunci pentru ca sunt benefice pentru sanatate. Iata si cum.

Cozile de visine pot fi folosite in diferite terapii. Acestea sunt lasate la uscat in strat subtire, dar trebuie supravegheate atent astfel incat sa nu isi piarda din consistenta sau sa fie ”prajite” de soare. Pentru evitarea mucegairii cozilor de visine, se pastreaza in hartii si se intorc zilnic, atunci cand sunt puse la uscat.

Cozile de visine au efecte diuretice datorita continutului de potasiu. Ceaiul din codite de visine ii ajuta pe cei care sufera de afectiuni renale (litiaza urica, cistite, pielonefrite, uretrite, retentie urinara etc). Si afectiunile digestive pot fi intampinate tot cu cozile de cirese, in special diareea si ascita. Acestea mai pot fi folosite pentru preintampinarea aterosclerozei si a pericarditei.

Coditele de visine deja uscate se pun in 600 ml apa rece, dupa care se pun la fiert la foc mic. Se infuzeaza pe urma timp de 20 de minute si se bea caldut. Aceasta terapie ajuta foarte mult persoanele care au probleme cu rinichii. De asemenea, infuzia cu cozi de visine este recomandata si atunci cand esti racit sau gripat. Se pot face si bai cu cozi de visine tot in scop terapeutic pentru bolile de rinichi si alte afectiuni ale spatelui.

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top