Connect with us

Revistateo.ro

Să nu spui NICIODATĂ aceste lucruri copilului tău

Stiri

Să nu spui NICIODATĂ aceste lucruri copilului tău

Să nu spui NICIODATĂ aceste lucruri copilului tău. În orice relaţie părinte – copil vor exista momente fericite şi momente de tensiune şi este posibil ca, uneori, să spui lucruri pe care să le regreţi ulterior. Important este să înveţi cum să te comporţi cu cel mic, pentru ca acesta să înveţe cum să se comporte când va fi mare.

CITEŞTE ŞI: EMOŢIONANT: 5 lucruri pe care nu ţi le-a spus mama ta

„Îţi dau eu motive să plângi”. Aceasta este cea mai urâtă şi terifiantă replică pe care un părinte o poate adresa copilului său. pe lângă agresivitatea pe care o transmit, cel mic va crede că emoţiile sale nu contează, iar asta va duce la scăderea încrederii în sine.

„Grăbeşte-te”. În mod cert i-ai spus asta copilului tău, mai ales atunci când eraţi în întârziere. Ei bine, asta îl poate afecta pe cel mic, căci nu va mai fi atent la ce are de făcut şi va strica lucrurile, în loc să le îndrepte. Mare atenţie la tonul pe care îl foloseşti, pentru că de multe ori avem tendinţa de a da vina pe copil pentru faptul că vom ajunge târziu într-un anumit loc. Acest sentiment îl va marca şi-l poate face pe viitor să se simtă prost şi să nu mai aibă niciun motiv de a se mişca mai repede.

„Faci asta că aşa am zis eu”. Trebuie să recunoşti, este o replică des întâlnită printre părinţi şi apare mai ales atunci când cel mic nu înţelege de ce trebuie să facă un anumit lucru. Acest răspuns din partea ta va întări slăbiciunile celui mic şi-l va face să creadă că părerea lui nu contează.

„Felicitări! Bravo!”. Poate te întrebi ce-i rău în a-ţi lăuda copilul. Nimic, doar că în momentul în care aceste cuvinte apar prea des şi mai ales fără un motiv anume, ele îşi vor pierde însemnătatea pentru cei mici. Drept urmare, încearcă să lauzi doar atunci când este cazul şi foloseşte alte exprimări pentru lucurile mărunte.

„Lasă-mă pe mine, nu face asta”. Copiii sunt foarte curioşi de ce se intâmplă în jurul lor, aşa că vor să facă o mulţime de lucruri pe care le fac de obicei părinţii. Chiar dacă sunt stângaci şi nu pot să împăturească prosoapele ori şosetele aşa cum o faci tu, nu te grăbi să-l corectezi sau să-l dai la o parte pentru a continua tu. Dacă nu este ceva ce i-ar putea pune sănătatea în pericol, lasă-l şi pe el să experimenteze şi spune-i de exemplu despre un truc pe care l-ai învăţat şi tu când erai de vârsta lui.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top