Connect with us

Revistateo.ro

Salariu de 1.200 lei și datorie la bancă de 1.320 lei. DRAMELE ROMÂNILOR CAUZATE DE CREȘTEREA FRANCULUI ELVEȚIAN

Stiri

Salariu de 1.200 lei și datorie la bancă de 1.320 lei

Site-ul greatnews.ro prezintă trei povești ale unor familii din România pe care creșterea francului elvețian le-a băgat la sapă de lemn. După cum scrie site-ul menționat, aceste familii au dat „carnea pe cartof” și sunt ajutate de părinții pensionari, și aceia năpăstuiți de soartă.

Garsoniera a devenit o povară pentru o familie de bugetari, viața lor fiind condamnată la a trăi din datorii, încă de la vârsta de 30 de ani. Gabriel Aftinescu este unul dintre bugetarii care are un loc de muncă stabil și a luat în urmă cu câțiva ani un credit în franci elvețieni: a împrumutat, împreună cu soția sa, suma de 62.000 de franci elvețieni, de la Banca Românească.

Din banii luați cu credit, Gabriel și-a achiziționat o garsonieră în valoare de 40.000 de euro în Craiova. Atunci Gabriel avea 26 de ani, iar banii avea să îi restituie abia la 35 de ani. Însă după scumpirea francului elvețian, termenul de achitare a datoriei se amână. Astfel că, va scăpa de datorii atunci când va avea deja 61 de ani.

O altă familie care a suferit din cauza creșterii francului elvețian vine din Cisnădie. În anul 2007, doi soți și-au cumpărat un apartament în oraș printr-un credit de 46.500 franci elvețieni, luat de la BancPost. Situația pentru această familie este cu atât mai dramatică deoarece, chiar dacă își plătea ratele la zi încă din 2007, soldul creditului a scăzut foarte puțin în opt ani de zile, cu mai puțin de 3.000 de franci (de la 46.500 la 43.759). Aceștia urmau să scape de datorie în următorii 33 de ani.

Din cauza francului elvețian a avut de suferit și o tânără din Suceava, pe nume Adriana, care a luat împreună cu soțul ei un credit de 39.740 franci în anul 2007. Creditul a fost luat pentru renovarea apartamentului în care locuiau cei doi. Rata lunară pentru cei doi tineri era de 540 lei și a urcat treptat la 1.320 lei. Acest lucru este unul dramatic luând în calcul faptul că salariu Adrianei este de doar 1.200 lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top