Instant
Salata care îți curăță arterele, scade colesterolul și reglează tensiunea
Hipertensiunea arterială este o afecțiune cardiovasculară comună, care afectează persoanele de toate vârstele. De fapt, mai mult de 40% dintre adulții peste 25 de ani sunt afectați de hipertensiune arterială.
Potrivit specialiștilor, această condiție apare atunci când sângele trece prin pereții arteriali cu forță mai mare care provoacă probleme de sănătate, cum ar fi bolile de inimă.
Cu alte cuvinte, cu cât mai mult sânge este pompat în inimă și cu cât arterele sunt mai înguste, cu atât tensiunea arterială este mai mare.
Dacă este netratată, hipertensiunea provoacă deseori afecțiuni grave, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale, motiv pentru care depistarea precoce și tratamentul adecvat sunt esențiale pentru sănătate.
Există mai mulți factori care contribuie la tensiunea arterială ridicată, iar cele mai frecvente includ colesterolul ridicat, inactivitatea fizică, stresul și dieta săracă.
1. USTUROIUL
Proprietățile medicinale ale usturoiului brut în legătură cu sănătatea inimii au fost cunoscute și utilizate de mult timp ca parte a medicamentelor naturale. Această plantă este extrem de benefică pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, a colesterolului ridicat, a bolilor coronariene, a atacului de cord, a aterosclerozei și a fluxului sanguin redus datorită arterelor înguste.
CITEȘTE ȘI: Salata care arde grăsimile. 5 kilograme dispar în doar o săptămână!
Usturoiul este extrem de util în reducerea colesterolului, relaxarea vaselor de sânge și prevenirea formării angiotensinei.
2. CASTRAVETELE
Castraveții oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Această legume este bogată în apă, potasiu, magneziu și fibră. Potasiul este una dintre mineralele cele mai benefice pentru sănătatea inimii, deoarece reglează conținutul de sodiu din celule; sodiul înalt a fost asociat cu ateroscleroza.
Fibra, pe de altă parte, reduce colesterolul, duce la scăderea în greutate, previne diabetul de tip 2 și menține tensiunea arterială sub control.
SALATĂ DE CASTRAVEȚI CU USTUROI
În timp ce atât usturoiul cât și castravetele au beneficii uimitoare pentru sănătate, ele sunt chiar mai sănătoase atunci când sunt combinate.
Aici vă recomandăm o rețetă de salată de castraveți-usturoi care vă va îmbunătăți sănătatea cardiovasculară dacă o consumați în mod regulat.
Ingrediente:
– 1 castravete
– 3 căței de usturoi
– 1/2 linguriță oțet de mere
– Câteva linguri de apă
Poftă bună!
Salata care arde grăsimile. 5 kilograme dispar în doar o săptămână!
Dietele de slăbit și detoxifiere sunt numeroase, diverse și… complicate.
E greu să alegi formula potrivită pentru tine, însă dacă îți dorești să scapi de câteva kilograme în plus repede, poți apela la această rețetă testată de numeroase persoane și chiar și de vedete.
Delicioasă și foarte hrănitoare, salata minune va reuși să te scape în numai o săptămână de cinci kilograme dacă o consumi ori de câte ori îți este foame în cele 7 zile.
Salata care arde grăsimile – mod de preparare
Ai nevoie de varză crudă, țelina crudă și morcov crud în cantitati egale. Se amestecă legumele după ce sunt taiate foarte marunt sau date pe razatoarea fina. Se adaugă suc de lamaie și putin ulei de masline.
Dacă doriți să divesificați, puteți să adaugati apoi si cateva masline, 1-2 linguri de porumb fiert, patrunjel sau marar tocate fin, astfel încât să variați gusturile.
Citește și: Ce alimente nu e bine sa combini intr-o salata
Cum funcționează?
Explicația eficacității acestei salate constă în proprietățile miraculoase ale banalelor ingrediente principale: varza, țelina și morcovul, care combinate reușesc să facă ce nu face nicio altă dietă:
Varza are foarte multe fibre, drept urmare previne apariţia constipaţiei şi promovează un tranzit intestinal sănătos. De asemenea, are foarte puţine calorii şi este delicioasă, conținând și acid lactic, cunoscut pentru efectul său pozitiv asupra musculaturii.
Ţelina acţionează în organism ca un bun agent digestiv, diuretic, antiasmatic, carminativ, dar și expectorant. Ţelina este interesantă şi pentru diabetici deoarece conţine o substanţă asemănătoare insulinei.
Morcovul, pe lângă binecunoscuta vitamină A pe care o recomandăm copiilor ca să „vadă bine”, conține nutrienți care fac minuni la nivelul aparatului digestiv, unde are acţiuni antidiareice, laxative, purgative, antiseptice, antibiotice, antiputride, antihemoragice, hemostatice, sedative, fluidizante biliar, regeneratoare hepatic, cicatrizante gastric şi intestinal, vermifuge şi tenifuge.