Connect with us

Revistateo.ro

Sâmbăta lui Lazăr (Moșii de Florii) pică anual în ziua de dinaintea Duminicii Floriilor. Această zi este una plină de tradiții și obiceiuri populare.

Stil de viata

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii. Ce nu este bine să faci în această zi

Sâmbăta lui Lazăr este prăznuită de creștinii ortodocși în ziua dinaintea Duminicii Floriilor. În popor, această zi este cunoscută și ca Moșii de Florii.

Ziua are legătură cu evenimentul Învierii lui Lazăr, descris în Sfânta Evanghelie după Ioan. Lazăr, originar din Betania, era fiul fariseului Simon, în casa căruia s-a pregătit Cina Mântuitorului.

Acesta s-a îmbolnăvit când Mântuitorul era departe de Betania. Surorile sale i-au trimis mesageri lui Iisus, chemându-l să vină repede, dar El a putut să ajungă abia în a patra zi de la moartea lui Lazăr.

Văzând durerea prietenilor și familiei lui Lazăr, Iisus s-a întristat și s-a rugat lui Dumnezeu pentru a-l învia. Apoi, Mântuitorul a cerut celor prezenți să dea deoparte piatra de la mormântul său, după care a zis: „Lazăre, ieși afară”. Lazăr a ieșit așa cum a fost înhumat, înfășurat în giulgiu și cu mahrama pe față.

Tradiții și obiceiuri de Sâmbăta lui Lazăr

Sâmbăta din ajunul Floriilor este cunoscută şi ca Moşii de Florii, când se fac pomeniri pentru sufletul rudelor decedate. În această zi nu trebuie să…Citește continuarea pe huff.ro!

Articole similare

Ce sa nu faci de Florii

Mesaje şi urări de Florii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top