Sanatate
SANATATEA IN CULORI: beneficiile fructelor si legumelor PORTOCALII
Fructele si legumele au anumite beneficii in functie de culoarea lor. Iata de ce este bine sa alegi portocaliu!
Fructele si legumele portocalii contin antioxidanti foarte puternici, precum carotenoid si bioflavonoid. Aceastea ajuta la buna functionare a sistemului cardiovascular, la fortifierea sistemului imunitar, reduc riscul de cancer si asigura un aspect placut pielii. Alimentele portocalii sunt foarte bogate in vitaminele A si C.
S-a dovedit stiintific faptul ca legumele si fructele portocalii pot preveni aparitia cancerului la san. Femeile care consuma cantitati mari de carotenoide, ce se gansesc in alimente portocalii, prezinta un risc mult mai mic de a face cancer mamar. De asemenea, vitamina A protejeaza celulele si intareste sistemul imunitar.
CITESTE SI: SANATATEA IN CULORI: beneficiile fructelor si legumelor ALBE!
CITESTE SI: SANATATEA IN CULORI: beneficiile fructelor si legumelor ROSII
MORCOVII sunt extraordinari in lupta impotriva cancerului, imbunatatesc vederea, datorita continutului mare de vitamina A si te ajuta sa iti mentii o piele luminoasa si lipsita de imperfectiuni. Beta-carotenul pe care il contin este bun in reducerea riscului de a face cancer de prostata. Ce motive mai bune pentru a te transforma in Bugs Bunny?
DOVLEACUL este un aliment de care trebuie sa profiti in aceasta toamna. Nu te gandi doar la placinta cu dovleac, deoarece poti face multe multe retete: de la prajituri fine si briose, pana la supe sau tocanite. Este foarte bun pentru mentinerea sanatatii inimii si te ajuta sa iti pastrezi silueta.
CAISELE sunt pline de fibre care iti alunga pofta de dulce, te ajuta sa slabesti si aduc o multime de beneficii pentru sanatate. Caisele contin vitamine, minerale care le fac o adevrata bomba de sanatate pentru tine. Au un aport mare de fier si potasiu.
CITESTE SI: SANATATEA IN CULORI: ce beneficii iti aduc fructele si legumele MOV
CITESTE SI: SANATATEA IN CULORI: ce beneficii iti aduc fructele si legumele VERZI
PORTOCALELE reduc nivelul de colesterol, conform studiilor. De asemenea, sunt excelente in diete, caci grabesc procesul de ardere a grasimilor. Contin vitaminele C si A, care asigura o stare generala de bine.
PIERSICILE alunga oboseala si te energizeaza. Contin vitamine si minerale care ajuta sistemul nervos si intaresc imunitatea. Piersicile sunt recomandate in caz de anemie, hipertensiune, probleme cu stomacul sau cu rinichii.
MANGO este bogat in fibre, apa si vitamina A, deci este un excelent aliment pentru a avea energie, un sistem imunitar puternic si o stare de bine in organism. Ajuta in cazul afectiunilor de tip gastitra sau ulcer si imbunatateste vederea.
Sursa foto: foodswol.com