Sanatate
SANATATEA IN CULORI: ce beneficii iti aduc fructele si legumele VERZI
Legumele si fructele au anumite beneficii si in functie de culoarea lor. Nu stiai asta? Ei bine, afla de ce este bine sa consumi legume verzi!
Alimentele de culoare verde contin substante care sunt benefice pentru sanatate, de aceea sunt recomandate pentru a preveni si a vindeca anumite afectiuni. In primul rand, legumele si fructele verzi contin indoli si luteina, adica antioxidanti. Acestia ajuta la prevenirea cancerului, in special cel la stomac, sani, ovare si plamani.
Legumele si fructele verzi sunt bogate in glucosinol si vitamina K, ce combat diabetul. In plus, intaresc oasele si dintii.
Ce legume si fructe verzi sa consumi? Avocado, broccoli, varza, castraveti, salata verde, ardei verzi, fasole verde, mazare, patrunjel, struguri, mere verzi. Acestea contin foarte multa vitamina C, benefica pentru imunitate.
BROCCOLI: Este considerat un aliment „minune”, caci s-au dovedit calitatile sale nemaipomenite in ceea ce priveste prevenirea cancerului.
Vrei sa stii si ce beneficii au alimentele MOV? Afla de AICI!
CITESTE SI: Iata cele 5 legume cu care poti inlocui carnea! Contin multe proteine!
Un studiu arata ca un tratament numit „chimioterapia verde” ar avea mari beneficii pentru tratarea cancerului, iar in capul listei se afla broccoli. Contine fibre, vitamina C si vitamina K.
PATRUNJEL: Este plin de vitamia C, lucru care il face principalul aliat in lupta cu raceli si viroze. Aceasta verdeata are uimitoare proprietati antibacterice si antiinflamatorii. Este excelent in curele de detoxifiere.
MAZARE SI FASOLE VERDE: Aceste leguminoase au un continut de proteine si carbohidrati foarte ridicat. De asemenea, sunt pline de vitamine (A, C, K si complexul B) si minerale (cupru, fier, magneziu).
STRUGURI: Sunt plini de vitamine C, A, complexul B si natriu, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, mangan, fier, zinc, cupru, siliciu. Ce mai! O adevarata bomba de sanatate. Daca iti plac, poti consuma strugurii necopti pentru a vindeca febra.
MERE VERZI: Contin cele mai multe minerale esentiale, comparativ cu celelalte soiuri de mere. Sunt bogate in fier, zinc, cupru, potasiu. Ajuta la oxigenarea celulelor si cresc arderile metabolice.
CITESTE SI: Dieta care alunga oboseala
VEZI AICI DIETA CU STRUGURI. Slabesti in doar 3 zile
Sursa foto: tophdgallery.com