Connect with us

Revistateo.ro

Sapatamana culturala mexicana la Brasov si Bucuresti

Stil de viata

Saptamana culturala mexicana la Brasov si Bucuresti

Cultura mexicana ajunge in Romania! In saptamana 22-29 octombrie 2014, brasovenii si bucurestenii vor putea cunoaste mai bine cultura Mexicului in Saptamana Culturala Mexicana care se desfasoara in Romania, prin prezentarea regiunii Oaxaca.

Evenimentul va avea loc in mai multe locatii: Muzeul Taranului Roman, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, Centrul National de Arta Tinerimea Romana precum si Centrul Cultural Reduta din Brasov. Romanii vor putea cunoaste culturile milenare care existau in Oaxaca in era precolumbiana, fiind martori la un univers coloristic unic si traditii care imbina sunete si arome desprinse din povesti.

Toti cei curiosi vor putea cunoaste celebrul obicei zapotec, Guelaguetza (populatie din sudul Oaxaca). Romanii vor putea invata dansuri specifice regiunilor statului Oaxaca, opt la numar, in interpretarea Ansamblului Folcloric Yuhua din Ocotlan de Morelos, sub bagheta lui Gabriel Diaz Ramirez.

Scriitorul si expertul Ulises Torrentera Gomez va spune povestea bauturii traditionale a statului Oaxaca, mezcal, care va putea fi degustata de participanti.

Va avea loc si o expozitie intitulata „No estaban muertos, andaban de parranda” (Nu erau morti/ Se pregateau de petrecere), care face referire la Ziua Mortilor din Mexic, o sarbatoare care se tine anual pe 2 noiembrie.

Cantareata Yaneth Venegas ii va incanta pe cei prezenti cu un recital de muzica traditionala mexicana, acesta fiind momentul pregatit pentru finalul festivalului organizat de guvernul statului Oaxaca.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top