Connect with us

Revistateo.ro

Sarmale cu carne de porc

Mancaruri

Sarmale cu carne de porc

Cele mai bune sarmale cu carne de porc sunt cele facute in foi de varza. Cu toate ca foile de vita au capatat tot mai multa popularitate, sa nu uitam de clasicele sarmale facute de bunicii nostri.

Ca sa prepari sarmale ai nevoie de carne de porc, in primul rand, si orez. Legumele le poti alege dupa preferinte, iar foile de varza cu cat sunt mai acre cu atat sarmalele devin mai delicioase.

Ingrediente pentru sarmale cu carne de porc

Ingredientele de mai jos sunt pentru aproximativ 20-25 de sarmale (in functie de cat de mari vrei sa le faci).

1. un kilogram de carne de porc;
2. 3 cepe mari;
3. praz, dupa gust;
4. 4-5 linguri de orez;
5. 4 linguri de pasta de rosii;
6. 3 kilograme de varza murata;
7. o lingurita de cimbru pisat;
8. 300 grame de costita afumata;
9. doi foi de dafin.

Sarea si piperul se adauga dupa gust. E bine sa pui, totusi, boabe intregi de piper. Dau un gust mai consistent sarmalutelor.

Cum se prepara

1. Spala varza in apa rece. Desfa foile cu atentie, dupa ce ai inlaturat cioturile (nervurile acelea pe care copiii adora sa le manance crude).

2. Carnea si ceapa vor fi trecute impreuna in masina de tocat.

3. Amesteca intr-un castron separat orezul, prazul, pasta de tomate si cimbrul. Condimenteaza cu sare si piper, dupa cum iti place sa consumi sarmalele.

4. Amesteca apoi carnea de porc macinata cu ceapa cu orezul si legumele din castron.

5. Ruleaza foile de varza cu compozitia rezultata si indeasa capetele astfel incat sa nu iasa continutul afara.

6. Pune peste varza cateva felii de costita afumata, cand le asezi in oala, la fiert.

7. Poti adauga putina varza acra tocata peste sarmalele din oala pentru un plus de savoare.

8. Dilueaza in apa doua linguri de pasta de tomate si toarna-le deasupra sarmalelor din oala.

CITESTE SI: Reteta de piftie cu usturoi

9. Pune oala la foc impreuna cu apa si lasa-le circa 30 de minute. Pune-le apoi la cuptor aproximativ o ora si jumatate. Daca e nevoie, mai adauga apa.

Sarmalutele se servesc cu smantana proaspata, calde. Pofta buna!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Mancaruri

To Top