Connect with us

Revistateo.ro

Dieta si Sport

Sase pozitii de yoga care te ajuta sa slabesti rapid

Yoga este cosiderata de catre unii o arta, iar altii cred ca este o disciplina care trebuie invatata, insa toatan lumea o considera relaxanta si usor de practicat de catre toate grupele de varsta.

Aceasta este caracterizata prin meditatie si exercitiu fizic, poate imbunatati flexibilitatea organismului, poate reduce semnificativ stresul si poate, in general, ameliora starea de sanatate.

Ei bine, acestea nu sunt singurele beneficii ale acestei practici indiene stravechi.

Multi cred ca yoga reprezinta o alternativa usoara a exercitiilor de la sala, insa aceasta presupune felxibilitate, anduranta si balans.

Cum te ajuta YOGA sa slabesti in zone in care niciun alt sport nu te ajuta:

Intr-o sesiune de yoga, poti consuma cu usurinta intre 180 si 600 de calorii. Vestea buna este ca spre deosebire de alte sporturi sau diete, yoga te ajuta sa elimini grasimea din zonele in care aceasta ramane inestetic, cu incapatanare, indiferent de cat de mult ne chinuim sa scapam. Aici mentionam zona bratelor, a picioarelor, a feselor sau a spatelui. Yoga ne ajuta sa aratam bine, nu doar sa slabim!

Sase pozitii de yoga care te ajuta sa slabesti rapid

Daca stii ca esti o persoana flexibila, poti incerca si aceste pozitii de yoga care sa te echilibreze energetic si care sa te ajute sa scapi de kilogramele in plus.

Numita pozitia „scandura”, aceasta pozitie care presupune sa stai cu mainile si cu picioarele pe sol, ca atunci cand faci o flotare, forteaza corpul sa reziste gravitatiei si este nevoie ca toti muschii sa fie implicati. Daca vrei sa arzi mai multe calorii, poti ridica alternativ cate un picior sau sa il flexezi.

Pozitia scandura / foto: Shutterstock

Pozitia scandura / foto: Shutterstock

Stai intre 30 de secunde si pana la cinci minute, iar astfel vei arde foarte multe calori. Cu fiecare sesiune de yoga, vei reusi sa stai din ce in ce mai mult.

Pozitia „scaun” presupune activarea multor muschi, iar acest lucru arde in mod natural multe calorii. Este o pozitie usoara pentru toti practicantii de yoga.

Pozitia scaun / foto: Shutterstock

Pozitia scaun / foto: Shutterstock

Chatarunga – seamna destul de bine cu prima pozitie, cu deosebirea ca aici trebuie sa stai mai mult pe varfuri si cu bratele indoite, ca atunci cand faci o flotare si ai ajuns la sol, insa nu te ridici.

Pozitia Chatarunga / foto: Shutterstock

Pozitia Chatarunga / foto: Shutterstock

„Podul” – este o miscare comuna la gimnastica, insa trebuie sa te incalzesti foarte bine inainte, pentru a nu iti rani coloana vertebrala. In timpul podului, picioarele, fesele, umerii si bratele lucreaza in acelasi timp.

Pozitia pod / foto: Shutterstock

Pozitia pod / foto: Shutterstock

Fandarea – este o alta pozitie care este buna pentru a arde calorii. Ridica mainile usor si fandeaza pe rand picioarele.

Fandare / foto: Shutterstock

Fandare / foto: Shutterstock

Pozitia delfinului – in aceasta pozitie, formezi cu corpul tau un v invers, in timp ce iti tii mainile pe saltea.

Pozitia delfinului / foto: Shutterstock

Pozitia delfinului / foto: Shutterstock

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top