Connect with us

Revistateo.ro

Scandal după moartea Regelui Mihai.

Stiri

Scandal în Familia Regală, după moartea Regelui Mihai. Fostul principe Nicolae, mișcare decisivă

Scandal în Familia Regală, după moartea Regelui Mihai.Fostul principe Nicolae a trimis o adresă către Familia Regală, prin care cere să i se comunice detalii privind înmormântarea Regelui Mihai. Avocatul său a precizat că cerea lui Nicolae a fost ignorată, însă susţine că acesta va participa la funeralii, din public, chiar dacă nu va primi un răspuns.

Fostul principe Nicolae a cerut să i se comunice detaliile înmormântării Regelui Mihai, precum şi poziţia sa la funeralii.

„Am vorbit cu el aseară şi nu primise niciun răspuns. Dacă nu va primi un răspuns, tot va participa la înmormântare, însă va rămâne în public şi va trece pe lângă catafalc precum orice cetăţean.”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Radu Enache, avocatul fostului principe.

După decesul Regelui Mihai, fostul principe Nicolae susţinea că nu a fost informat de familia sa cu privire la moartea bunicului său, însă va fi prezent la înmormântarea de la Curtea de Argeş.

Regele Mihai a încetat din viaţa, marţi, la ora 13.00, la reşedinţa sa din Elveţia, potrivit unui anunţ al Casei Regale a României.

Nicolae Medforth-Mills este acuzat de Casa Regală a României de tentativă de violare de domiciliu, după ce ar fi forţat uşa de la reşedinţa din Elveţia a Majestăţii Sale, anunţa, la începutul lunii noiembrie, Casa Regală, printr-un comunicat de presă.

Casa Regală a înaintat o plângere la poliţia elveţiană. Încercarea nepotului Regelui Mihai de a îşi vizita bunicul a avut loc după ce starea de sănătate a Majestăţii Sale s-a înrăutăţit.

Recomandare: Cine urmează la tron după moartea Regelui Mihai. Documentul a fost semnat

Principesa Margareta devine Regina Margareta a României, conform titlului de succesiune. Este vorba despre documentele semnate în decembrie 2007.

Principesa Margareta devine Regină

„Seful Casei Regale a Romaniei, potrivit tuturor practicilor si conventiilor de astazi, este de jure sau de facto Suveran, in termeni de autoritate asupra Casei Regale a Romaniei, la orice moment.

Imediat dupa decesul Sefului Casei Regale a Romaniei, fara vreo proclamatie ulterioara, Mostenitorul Evident sau Mostenitorul Prezumptiv, in functie de cine este in viata si primul in linia de succesiune, primeste din acea clipa titlul de Rege sau Regina, indiferent daca, mai tarziu, va alege sau nu sa nu foloseasca un asemenea titlu sau apelativ”, se arată în hotărârea din 2007.

Așadar, fără vreun alt act, moștenitorul devine șeful Casei Regale și primeste apelativul de ”Rege” sau ”Regină”.

CITEȘTE ȘI: Ovidiu Ioanițoaia a povestit o întâmplare despre Regele Mihai care ne face să îl vedem cu alți ochi

Regele Mihai I al României ne-a părăsit pe 5 decembrie. A fost cel mai longeviv conducator din istoria României. Până azi după prânz, era ultimul șef de stat din timpul celui de-al Doilea Război Mondial care se mai afla în viață.

S-a născut la Sinaia pe 25 octombrie 1921 și a domnit în România în două etape (20 iulie 1927 – 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940 – 30 decembrie 1947).

Regele Mihai I al României a fost fiul principelui moștenitor Carol și a moștenit de la naștere titlul de principe al României și principe de Hohenzollern-Sigmaringen, titlu la care a renunțat mai târziu. Mihai I a urcat pe tronul României după ce bunicul său, regele Ferdinand, a decedat, iar tatăl său a renunțat la tron. Se întâmpla în decembrie 1925.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top