Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Scapa de diabet si de sangerari nazale cu ceapa rosie

O poti uri sau o poti iubi, insa ceapa rosie este vedeta toamnei si trebuie sa stii cat de benefica este pentru organismul meu.

In aceasta perioada se gaseste in toate pietele si trebuie sa o incluzi si tu in alimentatia ta, caci are o multime de beneficii.

Spre deosebire de ceapa alba, ceapa rosie este ceva mai dulce si are o multime de proprietati pentru sanatatea ta.

Chiar daca ti se pare mirosul mult prea puternic, in timp vei reusi sa te obisnuiesti si sa o incluzi in alimentatia ta chiar de astazi.

Cea mai buna intrebuintare a sa pentru a se pastra intacte toate proprietatile este sa consumi ceapa rosie in stare cruda. Nu te teme insa sa o folosesti si pentru prepararea diverselor mancaruri la care ceapa este nelipsita.

Pentru un gust intens, o poti utiliza la fiecare salata de toamna pe care o prepari, alaturi de legume, cu peste uscat sau in omlete.

Iata care sunt cele sapte beneficii pe care le are ceapa rosie:

  1. Ajuta la reglarea nivelului de insulina. Atunci cand consumi ceapa rosie, iti maresti productia de insulina, iar acest lucru te ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange.
  2. Trateaza durerile de gat cu ceapa rosie. Daca simti dureri de gat si nimic nu isi mai face efectul, poti incerca si ceapa rosie. Poti face un ceai din ceapa rosie si nuci pentru a scapa de tuse si de durerea in gat.
  3. Distruge celulele canceroase. Bogata in compusi sulfurici, ceapa rosie ajuta la distrugerea celulelor canceroase doar prin consumarea acestui aliment in stare cruda.
  4. Ajuta in caz de constipatie – Fibrele pe care ceapa rosie le contine ajuta la reglarea tranzitului intestinal, dar si la detoxifierea organismului.
  5. De asemenea, regleaza nivelul colesterolului. Consuma ceapa rosie si regleaza nivelul colesterolului bun si pe cel al colesterolului rau.
  6. Daca iti sangereaza sangele, taie o ceapa si inspira-i mirosul. Chiar daca ochii te vor ustura putin, sangerarea nazala iti va trece cat ai clipi.
  7. Inima ta va fi mult mai sanatoasa daca vei consuma ceapa rosie. Presiunea arteriala va fi reglata.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top