Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Scapa de gingivita cu decoct din scoarta de salcie

Gingivita este una dintre cele mai des intalnite afectiuni ale cavitatii bucale. Iata cum poti scapa de ea rapid!

Gingivita reprezinta inflamatia gingiilor, dar si principalul motiv pentru pierderea dintilor. Din pacate incidenta afectiunilor gingivale este extrem de ridicata, in special in lipsa unei igiene orale corespunzatoare. Atunci cand sunt afectate de gingivita, gingiile capata o culoarea rosie-albastruie, sunt foarte sensibile si se inflameaza. In stadiile grave dintii incep sa se clatine si intr-un final cad.

CITESTE SI: REMEDIUL CARE TE SCAPA DE SINUZITA SI RINITA IN 5 ZILE

CITESTE SI: CEAPA SI VIN ROSU SAU CUM SA FII SANATOS TUN

Gingivita poate fi prevenita daca se face un periaj corect in fiecare zi, insa in momentul in care ea a aparut poate fi greu de tratat. Exista si cateva remedii naturiste care te ajuta sa ameliorezi simptomele acestei afectiuni dureroase. Printre cele mai eficiente se numara decoctul din scoarta de salcie. In scop medicinal se utilizeaza coaja ramurilor tinere, de maxim 2-3 ani. Aceasta coaja se usuca la umbra sau in cuptor si apoi se marunteste.

Coaja de salcie este un remediu eficient si rapid daca este utilizata corespunzator. In trecut ea era folosita impotriva frigurilor si a ulceratiilor, datorita proprietatilor sale antifebrile, tonice, cicatrizante si sedative. Decoctul din scoarta de salcie se prepara in modul urmator: se fierb doua linguri de scoarta in aproximativ 200 de ml de apa, timp de cel putin 10 minute. Cu acest amestec se clateste gura de cateva ori pe zi. Daca achizitionezi coaja de salcie din farmacie, vei gasi pe ambalaj instructiunile exact pentru utilizare. Abuzul de coaja de salcie poate duce la constipatie sau intoxicatii.

Sursa foto: noble-house.tk

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top