Connect with us

Revistateo.ro

petele pigmentare

Frumusete

Scapa de petele pigmentare de pe maini cu ceapa si cu otet. Iata ce trebuie sa faci

 

Pe masura ce inaintam in varsta, fara sa vrem apar petele pigmentare pe maine, pe brate si pe fata. Aproape nimeni nu scapa de aceasta situatie.

Expunerea prelungita la soare conduce la aparitia unor pete mici, care in timp se transforma si se maresc. Dupa ani de stat la soare, petele devin inestetice si multe persoane apeleaza la tot felul de creme si de tratamente pentru a scapa de ele.

Chiar si cea mai buna crema cu factor de protectie solara este ineficienta in cazul expunerii la soare in orele nerecomandate de catre medici.

Atunci cand soarele se afla pe pielea noastra, productia de melanina este marita si ajungem sa ne bronzam. Expunerea prelunginta conduce la hiperpigmentatie si la aparitia unor pete pigmentare.

Putem opri aparitia acestor pete pigmentare?

Da, intr-o mica masura. Stai cat mai departe de statul in soare fara cremele adecvate si foloseste-le in fiecare sezon. De asemenea, poarta vara o palarie si acopera-ti pielea cand iesi in timpul zilei afara si aplica masti din lucruri pe care le ai in casa.

Daca ti s-a intamplat sa ai arsuri solare, atunci trebuie sa ai mai multa grija. In cazul in care observi o marire vizibila a petelor, isi schimba culoarea, sunt neregulate in forma, te mananca, sau ajung sa sangereze, mergi de urgenta la medic pentru a vedea ce se intampla pe pielea ta.

Exista numeroase tratamente profesionale  cu laser care promit indepartarea petelor definitiv si creme cu inalbitori, insa sunt scumpe. Ingredientele pe care le contin pot face mai mult rau decat bine, caci pot fi toxice.

Astazi iti propunem un remediu pe care sa il incerci acasa, natural si care functioneaza pentru toti.

Ai nevoie de o ceapa si de otet de mere. Taie o ceapa marunt, amestec-o impreuna cu otetul de mere, pana se formeaza o pasta. Aplica zilnic pe piele cu ajutorul unei dischete demachiante. Repeta tratamentul timp de doua saptamani si fii uimit de rezultate.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top