Connect with us

Revistateo.ro

Scrisoare TULBURATOARE din Fasia Gaza. Mesajul EMOTIONANT al unui medic voluntar

Inedit

Scrisoare TULBURATOARE din Fasia Gaza. Mesajul EMOTIONANT al unui medic voluntar

Dramele razboiului dintre Israel si Fasia Gaza sunt nenumarate. Sute de vieti sunt secerate zilnic intr-un razboi al orbilor. Un medic voluntar norvegian aflat in Gaza a redactat o scrisoare de disperare scriind despre ceea ce se intampla cu adevarat in Gaza, suferintele oamenilor si dramele lor neconditionate.

„Dragi prieteni,

Nopatea trecuta a fost extrema. Invazia pe pamant in Gaza a ramas cu urme si gramezi de mutilati si distrusi, sangerari, tremurat, muribunzi – tot felul de raniti intre palestinieni, de toate varstele, toti civili, toti inocenti. Eroii din ambulante si toti din spitalele din Gaza lucreaza 12-24 de ore in ture, transfigurati de oboseala si conditii de munca inumane in spitalul Al-Shifa (fara a fi platiti, in ultimele 4 luni); ei ingrijesc, incearca sa inteleaga haosul de neinteles de corpuri, marimi, membre, valizi sau invalizi, oameni care respira sau nu respira. OAMENI!

Acum, tratati precum niste animale, de catre „cea mai morala armata din lume”(sic!).

Respectul meu pentru raniti este nesfarsit, determinarea lor impacata in nijlocul celor mai mistuitoare dureri, in agonie si soc; admiratia mea pentru personalul spitalului si voluntari este nesfarsita, apropierea mea fata de neclintirea palestiniana imi da putere, chiar daca in unele clipe imi vine sa strig si sa tin strans in brate pe cineva, sa plang, sa miros pielea si parul copilului caldut, acoperit de sange si sa il protejez pe el si pe mine, intr-o imbratisare nesfarsita – dar nu ne permitem asa ceva, nici ei nu pot face asta.

Fetele cenusii ale medicilor – Oh NU! Nu inca o incarcatura cu zeci de raniti si sangeranzi, mai avem inca lacuri de sange pe podea, gramezi de bandaje imbibate in sange care trebuie schimbate – oh – personal care face curat, peste tot, spaland si curatand sangele si aruncand bandaje folosite, haine, canule – ramasitele de la cei morti – toate inlaturate… pentru a fi pregatite din nou si pentru a o lua de la capt. Mai mult de o suta de cazuri au venit la Shifa in ultimele 24 de ore. Destui pentru un spital cu de toate si cu personal bine pregatit, dar aici – aproape nimic: nici electricitate, apa, cele trebuincioase, medicamente, mese de operatie, instrumente, monitoare – toate ruginite de parca ar fi fost ieri luate de la muzeu.

 

Dar acesti eroi nu se plang. Acesti eroi. Accepta situatia, precum niste razboinici, tin capul sus intr-o hotarire enorma. Iar pe masura ce va scriu aceste cuvinte, singur, intr-un pat, imi curg lacrimi, lacrimi calde si inutile de durere si suparare, de furie si frica. Asa ceva nu se intampla!

Chiar acum, orchestra de razboi a Israelului reincepe inspaimantatoarea sa simfonie . Chiar acum: salve de artilerie din navele de razboi, inspre tarm, zgomotele dezgustatoare ale aparatelor F16 si elicopterelor Apache. Majoritatea facute si platite de SUA.

Domnule Obama – ai inima?

Te invit – petrece o singura nopate – doar o noapte cu noi la Shifa. Degizat in curatator, poate. Sunt convins 100% ca aceasta ar schimba istoria.

Nimeni cu inima SI putere ar putea sa plece dupa o noapte in Shifa, fara a fi determinat sa inceteze macelul poporului palestinian.

Dar cei fara de inima si mila si-au facut calculele si au planuit o noua „dahyia” (n.r. strategie militara) asupra Fasiei Gaza. Raurile de sange vor curge in continuare in noaptea urmatoare. Aud cum si-au intors instrumentele mortii.

Va rog. Faceti ce puteti. Aceasta, ACEASTA nu trebuie sa mai continue.”

Dr. Mads Frederick Gilbert

 

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top