Connect with us

Revistateo.ro

O adolescenta a postat pe internet o scrisoare catre cancer. A reusit sa invinga teribila boala. Cuvintele ei sunt emotionante.

Inedit

Scrisoarea unei adolescente catre cancer

O adolescenta a postat pe internet o scrisoare catre… cancer. O boala necrutatoare care a privat-o de multe lucruri in viata. Dar pe care a reusit sa o invinga. Mai jos este traducerea acelei scrisori.

Scrisoarea unei adolescente catre cancer

„M-ai facut sa trec prin iad. M-ai facut sa trec prin cele mai intunecate zile. M-ai facut sa imi supun corpul unor lucruri greu de imaginat. Tot ce am vrut a fost sa scap de tine. Si pentru a face asta am trecut timp de mai multe luni prin teste, tratamente dure, operatii, am stat in spital si m-am simtit rau in fiecare zi. Am mers de nenumarate ori de urgenta la spital. Spitalul devenise a doua mea casa. Sufeream constant.

Din moment ce sistemul meu imunitar era compromis, mereu imi era teama ca intru in contact cu germenii transmisi de altcineva si ma voi imbolnavi. Devenisem atat de obisnuita cu acele, injectiile si testele, incat pentru mine era o zi obisnuita cand mi se lua din nou sange.

Din cauza ta am pierdut unul dintre cele mai importante lucruri in viata. Pentru ca m-ai facut sa ma simt orobil, am incetat sa ma mai bucur. Dar mi-am privit colegii si prietenii facnd lucruri pe care imi doream sa le fac de la 8 ani.

Am devenit mai slabita ca niciodata. Trebuia sa dorm mai mult si sa primesc mai mult ajutor decat in mod obisnuit. Am fost obligata sa traiesc o viata diferita de cea a adolescentilor. Nu puteam sa conduc, mi-am pierdut parul si am pierdut mai multe evenimente importante. In timp ce prietenii mei erau la un meci de fotbal sau dansau, eu eram in spital. Si nici macar in orasul meu natal. Primeam tratamente dure pentru a scapa de tine.

„M-ai invatat sa lupt, sa iubesc mai mult, sa rad cat mai mult”

Dar chiar vreau sa iti multumesc. Stiu ca suna ciudat si probabil nu ti se spune asta prea des. Dar iti multumesc mult! Desi te urasc si mi-ai distrus viata, de asemenea, m-ai invatat mai multe lucruri. M-ai invatat sa lupt, sa iubesc mai mult, sa rad cat mai mult. M-ai invatat sa nu consider ca lucrurile imi sunt garantate. Mi-ai aratat ca viata se poate schimba intr-o clipa. Dar chiar si cand se intampla asta, este bine sa raman pozitiva. Mi-ai dat oportunitatea de a trece prin aventuri care altfel nu s-ar fi intamplat daca nu ai fi fost tu. Spre exemplu, am avut ocazia sa merg cu un elicopter. Am invatat mai multe lucruri despre mine, pe care nu le-as fi aflat daca nu ai fi aparut in viata mea.

Acum stiu ca sunt mai puternica decat credeam. Acum stiu ca este adevarata vorba „Niciodata nu stii cat de puternic esti pana cand aceasta este singura ta optiune”. In timpul acestui proces trebuia sa fiu cat de puternica puteam sa fiu. Pentru ca m-ai fortat sa privesc moartea in ochi, m-ai facut sa ii spun si ei, si tie, ca nu voi lasa lucrul acesta sa ma invinga. M-ai facut sa realizez cat de iubita sunt. Mi-ai aratat ca familiei si prietenilor le pasa de mine. Multumita tie sunt mai apropiata de ei si am o relatie foarte buna cu oamenii din viata mea.

Acum, dupa ce te-am invins, iti sunt recunoascatoare. M-ai facut sa fiu recunoscatoare pentru viata si tot ceea ce presupune ea. Si, desi imi va fi mereu teama de tine, mi-ai schimbat viata in bine. Pentru totdeauna.”

Articole pe aceeasi tema:

Acest barbat s-a pus in genunchi in aeroport dintr-un motiv emotionant

Alexis Bartlett, fetita care a surprins lumea medicala

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top