Connect with us

Revistateo.ro

Se dau bani si vouchere pentru cei care depun deseurile in punctele de colectare din Capitala

Stiri

Se dau bani si vouchere pentru cei care depun deseurile in punctele de colectare din Capitala

Veste buna pentru romanii care traiesc in Bucuresti! Primaria Capitalei a anuntat ca cei care vor depune deseurile in cele 50 de puncte speciale de colectare vor fi rasplatiti cu bani sau vouchere in schimbul deseurilor reciclabile.

Bani pentru reciclare

„La propunerea Green Group, vom implementa un program de colectare selectiva a deşeurilor, in baza unui acord de parteneriat. Concret: vor fi 50 de puncte de colectare a deseurilor. Parte din aceste puncte de colectare vor fi complet automatizate, parte dintre ele vor fi deservite de operatori.

Aceste puncte de colectare sunt diferite de cele existente pentru faptul ca ele vin sa incurajeze colectarea selectiva, deoarece ofera in schimbul PET-urilor bani sau vouchere, care pot sa fie folosite in supermarket-uri’, a precizat edilul general, in cadrul Forumului ‘Capitala verde. Investitii în mediu pentru Bucuresti’, scrie economica.net.

Aceste statii vor fi amplasate pe domeniul public, in parcuri, in zona scolilor sau a spitalelor.

‘Daca nu mergem la baza, si anume la educaţie, la scoala, demersul nostru va fi ingreunat. Pentru ca, intotdeauna, un copil bine informat, un copil educat in stil ecologic il va educa si pe parinte’, a spus Firea.

CITESTE SI: Legea salarizarii unitare. Tichetele de masa, inlocuite

CITESTE SI: Stimulentul de insertie pentru copii a fost majorat

De ce e bine sa reciclam deseurile

In primul rand, prin reciclare, vom reduce necesitatea folosirii materiilor prime si astfel se economisesc bani frumosi. In al doilea rand, reciclarea deseurilor este importanta pentru mentinerea sanatatii si curateniei mediului inconjurator. Va dam un singur exemplu: pentru o singura ton de plastic reciclat se economiseste aproximativ 800 de kilograme de petrol brut.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top