Connect with us

Revistateo.ro

Se schimbă steagul

Stiri

Se schimbă steagul? Uite ce propunere au parlamentarii!

Parlamentarii au ajuns la concluzia că cele trei culori ale steagului ţării noastre nu mai sunt suficiente pentru a reprezenta România. Aceştia vor acum să aşeze pe drapel şi o coroană, ce ar urma să fie plasată deasupra stemei.

În acest sens a fost deja aprobat un proiect de lege, fiind vorba de o iniţiativă susţinută de parlamentari din toate partidele de guvernământ.

CITEŞTE ŞI: Ciocolata regală, lansată oficial în România.

Conform declaraţiilor oamenilor politici, steagul nou ar sublinia independenţa şi suveranitatea României, la fel cum arată şi steagurile unor state precum Cehia, Polonia, Rusia, sau Bulgaria, care au pe drapelul lor şi câte o coroană, alături de stemă.

Propunerea legislativă va ajunge acum în Camera Deputaţilor, forul decizional în această privinţă. Printre motivele expuse de parlamentari se află acela că şi alte state care au făcut parte din blocul sovietic au decis să reintroducă stema alături de coroană pe steagul lor, ca simbol al ruperii faţă de trecutul comunist.

„A sosit momentul să reîncoronăm acvila de pe stema României, ca act reparatoriu în faţa istoriei”, spune Grigore Crăciunescu, iniţiatorul proiectului.

Decizia de a reintroduce coroana alături de stemă pe tricolor ar putea fi primită cu bucurie de români, în special de susţinătorii regalităţii, fiind astfel şi un gest de respect faţă de Familia Regală a României.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Emanuel Condurache

    2015-05-05T21:58:00+03:00 at 2015-05-05T21:58:00+03:00

    „Decizia de a reintroduce coroana alături de stemă pe tricolor ar putea fi primită cu bucurie de români,”?!?!? Aplicarea acestei decizii va fi costisitoare, iar pe romani ii „bucura” foarte mult ca sunt aruncate in vant alte milioane de lei din Bugetul tarii!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top