Life
Secretul bucătarilor. Așa se gătește corect orezul
Ai mâncat orez gătit de persoane diferite sau după rețete diferite? Atunci probabil ai observat că gustul era diferit. Poate un anumit tip de orez ți-a plăcut mai mult decât altul. De ce se întâmplă lucrul acesta? Ei bine, secretul se găsește în modul în care este pregătit orezul. Află secretul bucătarilor. Așa se gătește corect orezul.
Secretul bucătarilor. Așa se gătește corect orezul
1. Orezul trebuie spălat și uscat corect. Este indicat să fie spălat de 5 sau 6 ori în apă rece și curată. Astfel se va îndepărta praful. De asemenea, astfel vei însepărta și amidonul fin care dă un gust neplăcut orezului gătit.
2. Orezul se gătește imediat ce este spălat, sau se lasă la înmuiat înainte? Orezul alb, cu bocul lung, se poate găti după ce a fost spălat bine. Nu este necasar să fie lăsat la înmuiat. Pe de altă parte, orezul brun ar trebui lăsat la înmuiat aproximativ o jumătate de oră. Orezul sălbatic trebuie să fie lăsat la înmuiat peste noapte. Acesta are învelișul mai dur.
Este important ca orezul să fie înmuiat deoarece astfel se va găti mai bine. În plus, va putea să absoarbă mai mult sos. De asemenea, conține mai puțin acid fitic. Acesta împiedică absorția mineralelor precum calciul și fierul.
CITEȘTE ȘI: Așa se fierb corect ouăle
CITEȘTE ȘI: Cum se pregateste cea mai buna varza murata, in cativa pasi simpli
CITEȘTE ȘI: Gătește preparate delicioase adăugând acest ingredient exotic
3. Și porțiile sunt importante. Nu trebuie să pui apă după ochi. Este important să respecți cantitățile. La o cană de orez se pune o cană și jumătate de apă. Pentru orezul brun este nevoie de mai multă apă. Asta deoarece este mai dur. Așa că, la o cană de orez brun se pun două căni de apă.
4. Ai grijă cum gătești orezul! Trebuie fiert într-o oală puțin adâncă și largă. Se adaugă o lingură de unt ori de ulei și o linguriță de sare. Inițial, orezul se lasă la fiert la foc potrivit. Apoi, când fierbe, se acoperă cu un capac și se lasă la foc mai mic. Se mai lasă pe foc aproape 20 de minute, până absoarbe apa. În cazul orezului brun, este nevoie de 45 de minute pentru a fierbe.
Nu se ia capacul deoarece aburul care se formează înmoaie orezul. De asemenea, poate păstra aroma mâncării. Condimentele se vor adăuga la final, după ce focul este stins.
Sursă foto: shutterstock