Connect with us

Revistateo.ro

Semne că nu iei anticoncepționalele potrivite pentru tine

Educatie

Semne că nu iei anticoncepționalele potrivite pentru tine

Dacă ai în mod frecvent dureri de cap sau migrene este foarte posibil să fi dezvoltat o sensibilitate la estrogen. Din moment ce anticoncepționalele pe care le iei cresc cantitatea de estrogen din corpul tău, organismul răspunde cu aceste dureri de cap regulate. Mergi la medic și informează-l cu privire la efectele adverse pe care le resimți. S-ar putea să ai nevoie de un alt tip de pilule.

CITEȘTE ȘI: ELIMINĂ ACESTE ALIMENTE DIN CINA ROMANTICĂ

Multe femei iau mult în greutate după ce încep să ia pastilele anticoncepționale. Un studiu efectuat pe mai multe femei care făceau atrenamente sportive arată că cele care luau pilule contraceptive au câștigat cu 60% mai puțină masă musculară decât cele care nu luau. Acestea din urmă aveau un nivel mai scăzut de cortizol, un hormon care descompune masa musculară. Femeile care luau anticoncepționale au pierdut mult mai greu din greutate.

Dacă simți că ți-ai pierdut din energie și vitalitate, s-ar putea ca acest lucru să se datoreze faptului că iei pilule contraceptive. Acestea absorbd vitamina B din organism, ceea ce duce la oboseală, greață și irascibilitate. Acest lucru îți expune sistemul endocrin la mai multe riscuri, deoarece majoritatea glandelor din corp au nevoie de vitamina B pentru a funcționa în mod normal.

Depresia face și ea parte din lista de efecte adverse ale multor pastile anticoncepționale. Estrogenul și progesteronul din aceste pilule îți afectează creierul. Există medici care prescriu și pastile antidepresive împreună cu pilulele contraceptive. Este esențial să găsești pastila cu un conținut echilibrat pentru organismul tău.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top