Connect with us

Revistateo.ro

Crezi ca partenerul de cuplu te controleaza? Daca observi anumite semne, atunci nu ezita sa iei masuri pentru a indrepta lucrurile.

Cuplu

Semne ca partenerul de cuplu te controleaza

Oricine poate fi intr-o relatie toxica, indiferent de varsta sau sex. Este posibil ca la un moment dat unul dintre parteneri sa incerce sa il controleze pe celalalt. Sunt cateva semne care iti arata daca persoana iubita vrea sa aiba control asupra ta. Invata sa le recunosti pentru a sti ce masuri sa iei ca sa iesi din situatia care te dezavantajeaza.

Crezi ca partenerul de cuplu te controleaza? Cum afli daca face acest lucru?

Te izoleaza de prieteni si familie. Poate incepe intr-un mod subtil, asa ca va fi greu sa intelegi ce face. Poate iti va spune ca vorbesti prea mult la telefon cu familia sau prietenii. Ori va incerca sa ii intoarca pe ceilalti impotriva ta. Scopul este acela ca tu sa nu mai beneficiezi de spirjinul altora.

Te critica. Poate incepe cu lucruri simple. Ar putea sa critice modul in care te imbraci, modul in care vorbesti sau cum te ocupi de treburile casnice. In urma unui astfel de comportament este greu sa te simti iubit sau acceptata de celalalt. Cum mai poti simti ca sunteti egali in relatie, sau acceptat/a asa cum esti?

Iti da de inteles ca sentimentele sale sunt conditionate de unele lucruri. „Te iubesc mai mult cand imi gatesti”. „Vei fi mai atragator/atragatoare daca vei slabi cateva kilograme”. Si lista cu exemple poate continua. Mesajul este acelasi: in acel moment nu esti suficient de bun/a. Este un semn ca partenerul de cuplu te controleaza.

Folosesc vina ca pe un instrument. Cei care isi controleaza partenerii se pot folosi de emotiile celuilalt. Astfel, ii vor face sa se simta vinovati pentru orice lucru negativ din relatie. Pentru a scapa de sentimentul coplesitor, partenerii care se simt vinovati vor renunta la puterea pe care o au in relatie. De asemenea, nu isi vor mai exprima opiniile.

Gelozia si invinuirile. La inceput te poate flata gelozia lui/ei. Dar, daca devine exagerata, iti va afecta relatiile cu cei din jur.

Nu iti respecta nevoia de a fi singur/a. Fiecare persoana are nevoie de putin timp in care sa isi reincarce bateriile. Pentru a se intampla lucrul acesta, isi vor dori, poate, sa fie cateva momente singura. Daca persoana iubita nu intelege aceasta nevoie a ta sau nu o respecta, inseamna ca ar putea incerca sa te controleze.

Articole pe aceeasi tema:

50 de reguli pe care orice femeie ar trebui sa le respecte intr-o relatie

Lucrurile care distrug o relatie. 4 lucruri pe care nu trebuie sa le accepti niciodata

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top