Sanatate
Semne ca rinichii sunt bolnavi
Daca de la o zi la alta faci carare la baie si simti durere in partea inferioara a spatelui, corpul tau iti da semnale ca ceva nu functioneaza cum trebuie, in acest caz, rinichii.
Cercetatorii de la National Kidney Foundation ne spun care sunt cele mai evidente semne ca rinichii sunt bolnavi.
Semne ca rinichii sunt bolnavi
1. Te simti obosita si nu te poti concentra asupra activitatilor de zi cu zi
Asta se intampla deoarece rinichii tai nu curata in mod adecvat sangele. Oboseala este cauzata de acumularea de toxine in exces plus o serie de alte impuritati.
2. Ai mancarimi
Daca ai pielea uscata si iti vine sa te scarpini in mod permanent, s-ar putea sa suferi de o boala avansata a rinichilor. Asta se intampla cand rinichii tai sufera din cauza dezechilibrului de minerale si nutrienti din sange.
3. Mergi des la baie
Simti nevoia sa urinezi des, chiar daca atunci cand ajungi la toaleta nu urinezi deloc? Bacteriile si toxinele din rinichi sunt de vina. In termeni specializati se numeste infectie urinara.
4. Urinezi cu spuma
Daca observi bule de aer in urina ta, avand aspect de spuma, iar acestea dispar, s-ar putea sa se acumuleze proteine in exces, ceea ce e anormal.
5. Ai picioarele inflamate
Cand ai probleme cu rinichii, lichidele nu sunt eliminate din corp. Acestea se acumuleaza usor in picioare, mai ales in zona gambelor.
6. Ai crampe
Dezechilibrul electrolitilor precum si nivelul scazut de calciu si fosfor produc crampele abdominale.
Daca te-ai confruntat cu toate aceste simptome de mai sus sau cu cel putin 3 dintre ele, du-te de urgenta la medic. Acesta va face o analiza ampla a situatiei tale si iti va prescrie un tratament adecvat. Du-te la un specialist inainte ca rinichii tai sa putrezeasca, sa fie inabusiti de toxine.
8 semne din partea organismului, care arată că ai probleme cu rinichii
Rinichii sunt organe vitale în corpul uman, responsabile pentru detoxifierea și curățarea sistemului, deoarece filtrează zilnic până la 180 l de sânge.
Funcția lor este extrem de importantă pentru întregul corp și pentru sânge.
Aceștia elimină cantitățile excesive de deșeuri și fluide din organism, susțin sănătatea oaselor, echilibrează electroliții, stabilizează tensiunea arterială și măresc numărul de celule roșii din sânge.
Prin urmare, dacă funcția lor este într-o anumită măsură amenințată, întregul organism este expus unui risc mare, așa că trebuie să știți cum să recunoașteți simptomele și, astfel, să preveniți probleme majore, cum ar fi deteriorarea sau eșecul renal:
Modificări ale urinei
Cele mai frecvente simptome precoce includ:
- 1. Spumă în urină
- 2. Urinare mai puțin frecventă și urinare în cantități mici și de culoare închisă
- 3. Urinare frecventă în timpul nopții
- 4. Usturime în timpul urinării
- 5. Probleme urinare
- 6. Culoare deschisă, urinare frecventă și în cantități mari.
Umflăturile
În cazul unei funcții slăbite a rinichilor, nu reușesc să elimine excesul de lichide din organism și astfel duce la umflături la nivelul feței, membrelor și articulațiilor.
Dificultăți de respirație
Acest semn poate fi adesea asociat cu leziuni renale. Numărul redus de celule roșii din sânge, datorită toxinelor acumulate în plămâni, reduce cantitatea de oxigen din organism.
Iritații ale pielii
Insuficiența renală poate duce la acumularea de deșeuri și, astfel, la mâncărime și erupții cutanate. Deoarece deșeurile se acumulează în sânge, pielea pare iritată, uscată și nesănătoasă. Aceste probleme nu pot fi rezolvate cu ușurință prin utilizarea de creme și loțiuni, deoarece problema rădăcinii este internă.
Gust de metal în gură
Înmulțirea deșeurilor din sânge modifică gustul alimentelor și duce la respirația urât mirositoare. Scădere poftei de mâncare și schimbarea severă a unor alimente indică leziuni renale.
Lipsa concentrării și amețeli
Insuficiența renală, precum și anemia severă, duc la un flux slab de oxigen către creier, iar acest lucru se termină cu probleme de memorie, concentrare slabă, amețeli și senzație de leșin.
Durere
Durerea simțită în zona rinichilor indică pietre la rinichi sau infecții ale tractului urinar.
Oboseală
Rinichii sănătoși produc un hormon cunoscut sub numele de EPO (eritropoietină), care crește numărul de celule roșii din sânge, care transportă oxigenul necesar. Dacă numărul de celule roșii din sânge este scăzut, aceasta duce la oboseală, la probleme ale creierului și mușchilor. Aceste semne pot fi, de asemenea, atribuite unei anemii severe.
Prin urmare, trebuie să consumați alimente sănătoase, alimente bogate în antioxidanți, precum și suplimente, pentru a susține funcția rinichilor și, astfel, să aveți grijă de starea generală a sănătății.
Recomandare: Leușteanul – Un medicament natural pentru plămâni și rinichi
Leușteanul este inclus în diferite rețete. Însă acesta aduce numeroase beneficii organismului, pe care nu multe persoane le cunosc. Spre exemplu, asigură sănătatea rinichilor, a plămânilor și a pielii.
Leușteanul – Un medicament natural
1. Leușteanul asigură sănătatea plămânilor. Când ești răcit, tușești sau te doare gâtul, ai putea consuma leuștean. Acesta are rolul de a înmuia și de a elimina mucusul în exces. Proprietățile sale expectorante sunt cunoscute încă din Antichitate.
2. Previne formarea pietrelor la rinichi. Un alt lucru pe care trebuie să îl știi despre leuștean este acela că are efect diuretic. Astfel, după ce vei consuma leuștean, vei elimina mai multă urină, dar fără a pierde electroliții de care corpul tău are nevoie (spre exemplu, potasiu). Este indicat să consumi rădăcina leușteanului. Astfel, scade riscul de a se forma pietrele la rinichi. În plus, tratează edemele cardio-renale.
3. Susține sănătatea articulațiilor. Persoanele care suferă de gută, artrită, reumatism, ar putea încerca să consume leuștean. Acesta are rolul de a asigura sănătatea articulațiilor.
4. Leușteanul reglează menstruația. Poate fi folosit pentru a scăpa de crampele menstruale, pentru a scăpa de balonarea apărută în această perioadă și, de asemenea, reglează menstruația. Poți include leușteanul în diferite feluri de mâncare.
De asemenea, se poate administra sub formă de capsule, tincturi sau infuzii. Pentru a face infuzia ai nevoie de o lingură de frunze proaspete de pătrunjel sau tulpini proaspete și două căni de apă fiartă. Vei lăsa leușteanul la infuzat aproximativ 7 minute.
CITEȘTE ȘI: Cum scapi de pietrele la rinichi cu ceaiul de macese
5. Leușteanu ajută digestia. Ajută persoanele care au probleme legate de constipație. De asemenea, tratează balonarea și gazele. În plus, reglează tranzitul intestinal, deoarece mărește secreția de salivă și de sucuri gastrice.